Печериці це прекрасні гриби, але у нас вони використовуються найчастіше в солоному або маринованому вигляді, для приготування салатів та інших закусок. Першими ж їх почали культивувати у Франції та Італії і потім вже ці популярні на сьогоднішній день гриби набули широкого поширення по всьому світу. Але ось ми завжди купуємо мариновані і солоні печериці, але ж якщо задуматися, то рецепт солоних печериць досить простий і ви з легкістю зможете приготувати їх у себе вдома, а потім взимку використовувати їх не тільки як самостійну закуску, а й готувати салати, які всі люблять. Є безліч рецептів солоних печериць швидкого приготування, тобто відразу ж їх можна буде подати на стіл, але сьогодні хотілося б поділитися з вами рецептом солоних печериць на зиму, дуже смачно і головне дуже швидко і легко!
Для того щоб приготувати солоні печериці на зиму вам потрібно наступні прості інгредієнти:
- свіжі шампіньйони – 2 кг.,
- сіль (без вмісту йоду) – 150 грам,
- чорний запашний перець горошком – 10 штук,
- лавровий лист – 5 штук,
- чорний перець горошком – 10 штук,
- ріпчаста цибуля – 5 штук,
- насіння гірчиці 1,5 ст. ложки.
Правильне приготування рецепту солоних печериць на зиму
Для початку потрібно зібрати або купити в магазині міцні, бажано однакового розміру грибочки. Ну, а якщо вам попалися великі гриби, то не варто сумувати, їх можна порізати на кілька частин, від цього їх смакові якості не зіпсуються.
Тепер потрібно ретельно промити і очистити печериці, якщо є зіпсовані частини, то їх варто обрізати або вирізати акуратно.
Тепер перекладаємо підготовлені грибочки в глибоку каструлю. Заливаємо холодною водою, щоб вона повністю приховувала гриби. В гриби додаємо чайну ложку солі. Тепер ставимо каструлю з грибами на сильний вогонь і доводимо їх до кипіння, після зменшуємо вогонь до середнього і варимо гриби на середньому вогні ще 7 хвилин.
Тепер гриби потрібно відкинути на друшляк і залишити до повного стікання води.
Тепер займемося ріпчастою цибулею, її слід очистити і порізати тонкими кільцями.
Банки для грибів потрібно простерилізувати, потім розкласти по ним порізану цибулю, два види перцю горошком, промитий лавровий лист.
Далі розкладаємо в банки відварені печериці, при цьому кожен покладений шар потрібно пересипати сіллю.
Потім заливаємо гриби крутим окропом і відразу ж закочуємо баночки прокип’яченими металевими кришками. Тепер перевертаємо банки вверх дном і залишаємо під теплою ковдрою до повного охолодження. Потім відправляємо для подальшого зберігання в прохолодному місці, також можна зберігати грибочки в холодильнику.
Вдалих вам заготовок і приємного апетиту !!!