Сушені груші

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Сушеные груши

Ми дуже часто купуємо різноманітні соки або компоти в магазинах для того щоб насолодитися їх смаком і втамувати спрагу. Але ви не замислювалися, що такий компот можна зварити самостійно, достатньо попередньо купити сухофрукти або самостійно їх заготовити. Приміром, дуже смачний компот виходить із сушених груш, про які ми сьогодні з вами і поговоримо. Сушені груші дуже смачні, поживні і корисні. До відома, вони є відмінним закріпляючим і жарознижуючим засобом. Вони здатні виводить з організму людини важкі метали і токсини, які накопичуються в нашому організмі протягом усього життя. І так, приступимо до заготівлі груші на зиму, тобто до сушіння груш.

Для того щоб приготувати сушену грушу вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • свіжа груша – 4 – 5 кг.,
  • вода (очищена) – 3,5 літра,
  • цукровий пісок за смаком і бажанням.

Правильне приготування сушеної груші
Для початку потрібно відібрати правильні груші для сушіння, це мають бути стиглі, але не переспілі плоди, точніше щільні. Потім плоди потрібно промити і після великі плоди слід порізати на кілька частин, за бажанням вирізаємо серцевину, а дрібні плоди можна сушити цілком.
Потім на вогонь ставимо воду і доводимо до кипіння, розчиняємо у воді цукор, якщо груші занадто солодкі то замість цукру можна і навіть потрібно додати трохи лимонної кислоти. Потім опускаємо підготовлені груші в киплячу воду і кип’ятимо ще 10 – 15 хвилин, в залежності від величини груш.
Потім груші викладаємо на решітку і чекаємо поки стече зайва рідина, на це може піти хвилин 40 – 60.
Потім можна поставити груші на сонці і сушити їх таким чином, а можна використовувати духовку. Якщо ви вирішили сушити грушу в духовці, то відправляємо груші на решітці в духовку на 1 – 1,5 години, вялимо груші при температурі 80º градусів. Потім знижуємо температуру до 60º – 50º градусів, залишаємо ще на одну годину, періодично потрібно ворушити груші, щоб вони просушилися з усіх боків.
Сушену грушу зберігаємо в сухому місці або в щільно закритій банці.

grusha
Вдалих вам заготовок і приємного апетиту !!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!