Бринза в домашніх умовах

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Бринза в домашніх умовах 1

Бринза – один з найсмачніших сирів, приготувати який легко можна і в домашніх умовах. Як правило, бринзу роблять з коров’ячого або овечого молока, до якого додають сметану, яйця і сіль. Всі ці інгредієнти підігрівають на повільному вогні і готують до утворення сиру. На саме приготування бринзи піде не більше півгодини, але потрібно дати час готовій страві трохи настоятися і придбати форму.

Рецепт бринзи в домашніх умовах

Інгредієнти для приготування коров’ячої бринзи:

  • жирне коров’яче молоко (2 л);
  • курячі яйця (6 шт.);
  • сметана будь-якої жирності (0,5 л);
  • сіль.

Рецепт бринзи по-домашньому.
1. Свіже коров’яче молоко виливаємо в глибоку каструлю і ставимо на плиту. Вогонь робимо помірний, але не дуже повільний. Стежимо за тим, коли закипить молоко.
2. У чашу блендера або міксера виливаємо сметану. Додаємо до неї шість курячих яєць і гарненько збиваємо цю суміш.
3. Після того, як молоко закипить, нам потрібно його підсолити. Якщо хочете отримати солону бринзу, додайте дві столові ложки солі, а, якщо вважаєте за краще несолоний сир, то буде досить і однієї ложки.
4. Робимо повільний вогонь і не поспішаючи вливаємо в молоко збиту сметану з яйцями. Ретельно розмішуємо вміст каструлі. Не припиняємо помішувати до тих пір, поки не почне утворюватися сир. Тримаємо молоко на вогні ще 5-10 хвилин, поки воно повністю не перетвориться в сир.
5. За допомогою друшляка проціджуємо отриману масу. Ми залишаємо сир в друшляку, закутавши його марлею. Зверху масу придавимо якимось важким предметом. Залишаємо бринзу під вагою на 3-4 години.
Готову страву кладемо в холодильник на півгодини для охолодження. Після цього, нарізаємо сир тонкими смужками і подаємо до столу. Можна також використовувати бринзу як інгредієнт для інших страв, наприклад, для грецького салату або різних запіканок.

SAM_2245-600x450

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!