Здавалося б, дуже простий варіант бутерброда і дуже просте поєднання. Але на виході виходить просто чудова закуска. Беремо на озброєння і готуємо – солодкий перець вже практично в сезоні.
Хліб для брускетти ви можете вибрати на свій смак, але з чіабатти, на мій смак, найкраще. Я використовую покупний хліб – свою чіабатту поки що не призвичаїлася піч.
Інгредієнти на 6 штук:
- 3 невеликих солодких перці
- 1 невелика цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1/4 ч.л. сухого чебрецю
- 1/4 ч.л. меленого чилі (або за смаком)
- 200 г томатів у власному соку
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- 1 чіабатта
- оливкова олія
- базилік і нарізаний овочечисткою пармезан або аналогічний сир для подачі
Цибулю нарізаємо півкільцями, часник дрібно рубаємо, солодкий перець нарізаємо соломкою.
У сковороді розігріваємо 2 ст.л. оливкового масла. Кладемо цибулю і перець і смажимо, помішуючи, 5-7 хвилин, до м’яко-хрусткого стану.
Додаємо часник, чебрець, чилі, розім’яті томати разом з соком, сіль і перець за смаком. Перемішуємо, доводимо до кипіння й тушкуємо, поки суміш не загусне, ще близько 5 хвилин.
Чіабатту нарізаємо на скибочки. Сковороду рясно змащуємо оливковою олією. Кладемо хліб і обсмажуємо до хрусткої скоринки з одного боку.
Знімаємо зі сковороди і злегка натираємо обсмажену сторону зрізаним зубчиком часнику. Кладемо на хліб солодкий перець, прикрашаємо наструганного пармезаном і листочками базиліку.
Подаємо.
Смачного!