Бургер з ростбіфом

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Я знову з рецептом бургера. Тільки цього разу в ньому не буде рубаної котлети – це занадто банально 😉 Сьогодні у нас буде бургер з скибочками ростбіфу. І повірте – це дуже і дуже смачно.

Для приготування цього бургера я використовувала булочки-брецелі, рецепт яких вже є в блозі. Ви, звичайно ж, можете використовувати інший хліб, але ці булочки так добре роблять погоду в загальному смаку страви. Тому якщо є можливість, я б рекомендувала готувати саме так.

Інгредієнти на 4 штуки:

  • 700 г яловичого товстого краю або вирізки
  • сіль і перець за смаком
  • невеликий качан листового салату
  • 2-3 помідори
  • 4 булочки-Брецель

Для маринованої цибулі:

  • 1 середня червона цибулина
  • 50 мл білого винного оцту
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. солі

Для соусу:

  • 75 г вершкового сиру або максимально густої сметани
  • 2 ст.л. майонезу
  • 1 ст.л. зернистої гірчиці

 

burger-s-rostbifom-1

Приготування:

Готуємо ростбіф. М’ясо зачищаємо від плівок, натираємо сіллю й перцем. Перев’язуємо.

На сильному вогні розігріваємо сковороду з невеликою кількістю масла. Обпалюємо ростбіф з усіх боків до рум’яної скоринки.

burger-s-rostbifom-2

Кладемо на деко або в вогнетривку форму і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо. Якщо у вас є термометр для м’яса, то він повинен показати 57-60 градусів – це буде середня прожарка – найбільш оптимальна для ростбіфа. У мене доведення до потрібної температури займає 35-50 хвилин в залежності від товщини шматка (для вирізки час буде менше, для товстого краю, відповідно, більше).

Готовий ростбіф виймаємо з духовки, перекладаємо на дошку і накриваємо фольгою. Даємо відпочити 10 хвилин.

Поки запікається ростбіф, маринуємо цибулю в суміші оцту, солі і цукру.

burger-s-rostbifom-3

Для соусу змішуємо вершковий сир, майонез і гірчицю.

burger-s-rostbifom-4

Помідори нарізаємо кільцями.

Готовий ростбіф нарізаємо тонкими скибочками.

burger-s-rostbifom-5

Кожну булочку розрізаємо на 2 частини. Нижню частину намазуємо соусом, кладемо помідори, потім скибочки ростбіфу, червона цибуля, листя салату і верхню частину булочки.

Подаємо. У мене на гарнір – картопля пай (тонка соломка, смажена у фритюрі).

burger-s-rostbifom

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!