Я знову з рецептом бургера. Тільки цього разу в ньому не буде рубаної котлети – це занадто банально 😉 Сьогодні у нас буде бургер з скибочками ростбіфу. І повірте – це дуже і дуже смачно.
Для приготування цього бургера я використовувала булочки-брецелі, рецепт яких вже є в блозі. Ви, звичайно ж, можете використовувати інший хліб, але ці булочки так добре роблять погоду в загальному смаку страви. Тому якщо є можливість, я б рекомендувала готувати саме так.
Інгредієнти на 4 штуки:
- 700 г яловичого товстого краю або вирізки
- сіль і перець за смаком
- невеликий качан листового салату
- 2-3 помідори
- 4 булочки-Брецель
Для маринованої цибулі:
- 1 середня червона цибулина
- 50 мл білого винного оцту
- 1 ст.л. цукру
- 1/2 ч.л. солі
Для соусу:
- 75 г вершкового сиру або максимально густої сметани
- 2 ст.л. майонезу
- 1 ст.л. зернистої гірчиці
Приготування:
Готуємо ростбіф. М’ясо зачищаємо від плівок, натираємо сіллю й перцем. Перев’язуємо.
На сильному вогні розігріваємо сковороду з невеликою кількістю масла. Обпалюємо ростбіф з усіх боків до рум’яної скоринки.
Кладемо на деко або в вогнетривку форму і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і запікаємо. Якщо у вас є термометр для м’яса, то він повинен показати 57-60 градусів – це буде середня прожарка – найбільш оптимальна для ростбіфа. У мене доведення до потрібної температури займає 35-50 хвилин в залежності від товщини шматка (для вирізки час буде менше, для товстого краю, відповідно, більше).
Готовий ростбіф виймаємо з духовки, перекладаємо на дошку і накриваємо фольгою. Даємо відпочити 10 хвилин.
Поки запікається ростбіф, маринуємо цибулю в суміші оцту, солі і цукру.
Для соусу змішуємо вершковий сир, майонез і гірчицю.
Помідори нарізаємо кільцями.
Готовий ростбіф нарізаємо тонкими скибочками.
Кожну булочку розрізаємо на 2 частини. Нижню частину намазуємо соусом, кладемо помідори, потім скибочки ростбіфу, червона цибуля, листя салату і верхню частину булочки.
Подаємо. У мене на гарнір – картопля пай (тонка соломка, смажена у фритюрі).
Смачного!