Холодець це прекрасна закуска для святкового столу. Адже готуючи холодець з фантазією можна приготувати не просто звичайне блюдо , а шедевр , від якого будуть в захваті всі ваші гості і близькі вам люди. Холодець готують з м’яса або ж морепродуктів. Сьогодні розповімо про один з найбільш делікатесних видів заливного – заливне з язика . Не варто лякатися , що ви не зможете подужати даний рецепт , адже все досить просто . Даний делікатес стане дійсною прикрасою вашого столу.
Для того щоб приготувати заливне з язика вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- свинячий язик – 1 кг. ,
- желатин – 15 грам ,
- лимон ( великий) – 1 штука ,
- морква (середня) – 1 штука ,
- ріпчаста цибуля – 1 головка ,
- свіжа зелень петрушки – 0,5 пучка ,
- сіль і спеції за смаком ,
- вода.
Правильне приготування заливного з язика
Для початку потрібно підготувати язик до варіння. Для цього потрібно язик промити декілька раз , ретельно почистити його за допомогою ножа.
Потім перекладаємо язик в глибоку каструлю і заливаємо водою. Потім ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Після закипання додаємо в каструлю очищену моркву і ріпчасту цибулю , не забуваємо посолити і поперчити за смаком.
Далі варимо язик близько двох годин , якщо у вас є мультиварка , то цей процес можна скоротити вдвічі.
З відвареного язика слід зняти з допомогою ножа верхній шар.
З відвареної моркви потрібно вирізати різні красиві фігури , лимон нарізати тонкими часточками.
У невелику чашку наливаємо трохи бульйону , в якому слід розпустити желатин. Залишаємо його набухати хвилин на 30.
Потім набряклий желатин слід процідити і розвести двома склянками теплого бульйону.
Відварний язик нарізаємо тонкими брусочками і викладаємо в гарну форму. Зверху розкладаємо гілочки зелені і прикраси з моркви і лимона. Заливаємо розпущеним в бульйоні желатином і залишаємо мінімум на 4 години застигати.
Приємного вам апетиту!