Малувато запіканок в блозі. А ті, що є – здебільшого солодкі. Сьогодні у мене є для вас рецепт несолодкої запіканки з копченою куркою. Тісто тут найпростіше, на кефірі. Ніяких складних приготувань, продукти досить прості, а результат відмінний.
Ця запіканка хороша і гарячою і холодною.
Замість копченої курки можна використовувати шинку або залишки запечених курячих стегон. Зелень – на ваш смак і розсуд.
Інгредієнти на форму 24 см:
Тісто
- кефір 500 мл.
- яйця 2 шт.
- вершкове масло 100 грам
- сіль 1 ч.л.
- цукор 1 ст.л.
- розпушувач 1 ч.л.
- сода 1/3 ч.л.
- мелена паприка 1 ч.л.
- борошно 320 грам
Начинка
- копчені курячі стегна 4 шт.
- напівтвердий сир 100 грам
- невеликий пучок зеленої цибулі 30 грам
- фета 150 грам
Рецепт приготування:
Готуємо тісто.
З’єднуємо кефір, яйця, розтоплене вершкове масло, цукор і сіль. Перемішуємо вінчиком до однорідного стану.
Додаємо просіяне з содою, розпушувачем і паприкою борошно і замішуємо тісто густоти як на оладки. Борошно краще сипати поступово, стежачи за консистенцією. Якщо тісто виходить недостатньо густим, потрібно додати додатково борошно.
Курку і фету нарізаємо кубиками, напівтвердий сир тремо на крупній тертці. Дрібно рубаємо зелень. З’єднуємо все, крім фети, і перемішуємо.
У застелену пергаментом форму виливаємо половину тіста. На тісто кладемо начинку, розподіляємо. Зверху розкладаємо фету.
Виливаємо другу половину тіста, розрівнюємо.
Відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо близько 45-50 хвилин. Готову запіканку виймаємо з духовки і трохи даємо охолонути у формі, потім виймаємо з форми, нарізаємо і подаємо.
Дуже просто та швидко – ні?
Смачного!
Leave a Reply