Останнім часом фаст-фуд трапляється в моєму житті досить рідко. Але трапляється. Минулого тижня, наприклад, мені захотілося приготувати американські корн-доги. Це сосиска (як в хот-дозі, ага) на паличці, засмажена у фритюрі в кукурудзяному тісті (звідси часточка “корн” – кукурудза).
Це смачно. Не сильно корисно, але смачно – особливо якщо купити для цього свідомо смачні сосиски.
Інгредієнти на 4 порції:
- 100 г кукурудзяного борошна
- 150 г пшеничного борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 250 мл кефіру
- 1 яйце
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- 1/4 ч.л. чорного меленого перцю
- 8 сосисок + 1 ст.л. борошна
- рафінована рослинна олія для смаження
Приготування:
Змішуємо два види борошна і розпушувач.
Яйце збиваємо вінчиком з кефіром, сіллю, цукром і перцем. Додаємо борошняну суміш і перемішуємо до однорідності.
Для зручності обмочування сосисок можна перелити тісто або в дрібний широкий посуд або, навпаки, у високий і вузький.
Сосиски нанизуємо на дерев’яні шпажки і обвалюємо у додатковому борошні. Якщо сосиски занадто довгі або у вас невеликий посуд, в якому ви будете смажити, можете розрізати кожну навпіл.
Наливаємо масло в кухлик або сотейник так, щоб сосиска в ньому могла плавати. Розігріваємо на середньо сильному вогні (по градуснику – 175 градусів).
Сосиски мачає в тісто і відразу опускаємо в розігріте масло. У процесі перевертаємо кілька разів. Смажимо до золотистої скоринки, приблизно по 2 хвилини.
Подаємо зі свіжими овочами та соусами – за класикою це буде кетчуп.
Смачного!