Багато людей люблять часник , але відмовляються від його вживання через різкий запах і гострого смаку. Але існує прекрасна альтернатива свіжому часнику – маринований часник. У маринованому вигляді часник втрачає стійкість запаху і до того ж часник стає дуже ніжним і не таким гірким , яким він є насправді. Маринований часник ідеально поєднується з м’ясними стравами і вважається найкращою закускою до міцних алкогольних напоїв . Існує безліч рецептів маринування часнику , ми підібрали для вас наші господині найкращі.
Рецепт № 1 . Маринований часник із запашним перцем
- 0,5 кг. часнику ,
- по 20 горошин запашного і чорного перцю ,
- 2 столові ложки цукру ,
- гвоздика 5 бутонів ,
- оцет 70 % – 0,5 столової ложки ,
- 5 лаврових листів ,
- 250 грам води .
Для початку приготуємо росіл. Закип’ятити воду і додаємо в неї всі спеції , цукор , все , крім часнику. Нехай розсіл покипить . Потім вимикаємо його і даємо настоятися під закритою кришкою хвилин 5 . Очищені часточки часнику опускаємо в розсіл і знову ставимо на вогонь , доводимо масу до кипіння і вимикаємо вогонь. Готовий і гарячий часник розкладаємо по банках і в кожну заливаємо по столовій ложці рослинного масла. Закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на п’ять днів. Через 5 днів часник можна дегустувати !
Рецепт № 2 . Маринований часник з буряком
Якщо ви бажаєте щоб ваш маринований часник був червоного кольору , тоді можете замаринувати його з буряком .
Для цього потрібно : головки часнику покласти в крутий окріп , приблизно на три хвилини. Потім перекласти в холодну , навіть крижану воду , хвилин на 20 – 30. У цей час потрібно почистити буряк і зварити маринад. Для маринаду вам потрібно: по 100 грамів води і 9 % оцту , 1 ч. ложка солі і 3 ч. л. цукру , спеції за смаком. далі на дно баночки викладаємо буряк , порізаний довільно , потім часник і все заливаємо гарячим розсолом. У перебігу 10 днів баночка з часником повинна стояти в прохолодному місці. Такий часник прекрасно підійде для прикраси салатів та інших страв.
Приємного вам апетиту!