Рецепт маринованого часнику

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Рецепт маринованного чеснока

Багато людей люблять часник , але відмовляються від його вживання через різкий запах і гострого смаку. Але існує прекрасна альтернатива свіжому часнику – маринований часник. У маринованому вигляді часник втрачає стійкість запаху і до того ж часник стає дуже ніжним і не таким гірким , яким він є насправді. Маринований часник ідеально поєднується з м’ясними стравами і вважається найкращою закускою до міцних алкогольних напоїв . Існує безліч рецептів маринування часнику , ми підібрали для вас наші господині найкращі.

Рецепт № 1 . Маринований часник із запашним перцем

  •     0,5 кг. часнику ,
  •     по 20 горошин запашного і чорного перцю ,
  •     2 столові ложки цукру ,
  •     гвоздика 5 бутонів ,
  •     оцет 70 % – 0,5 столової ложки ,
  •     5 лаврових листів ,
  •     250 грам води .

Для початку приготуємо росіл. Закип’ятити воду і додаємо в неї всі спеції , цукор , все , крім часнику. Нехай розсіл покипить . Потім вимикаємо його і даємо настоятися під закритою кришкою хвилин 5 . Очищені часточки часнику опускаємо в розсіл і знову ставимо на вогонь , доводимо масу до кипіння і вимикаємо вогонь. Готовий і гарячий часник розкладаємо по банках і в кожну заливаємо по столовій ложці рослинного масла. Закриваємо кришкою і ставимо в холодильник на п’ять днів. Через 5 днів часник можна дегустувати !

Рецепт № 2 . Маринований часник з буряком

Якщо ви бажаєте щоб ваш маринований часник був червоного кольору , тоді можете замаринувати його з буряком .

Для цього потрібно : головки часнику покласти в крутий окріп , приблизно на три хвилини. Потім перекласти в холодну , навіть крижану воду , хвилин на 20 – 30. У цей час потрібно почистити буряк і зварити маринад. Для маринаду вам потрібно: по 100 грамів води і 9 % оцту , 1 ч. ложка солі і 3 ч. л. цукру , спеції за смаком. далі на дно баночки викладаємо буряк , порізаний довільно , потім часник і все заливаємо гарячим розсолом. У перебігу 10 днів баночка з часником повинна стояти в прохолодному місці. Такий часник прекрасно підійде для прикраси салатів та інших страв.

krasniy-chesnok

Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!