Сьогодні я несу вам рецепт дуже смачної, але при цьому простої у виконанні закуски. Це рійет з лосося гарячого копчення. Простіше кажучи, намазка на тости або крекери. Її краса в тому, що ви можете приготувати її побільше і їсти 2-3 дні. І це буде непоганою запасною закускою на випадок раптового нашестя гостей.
Замість або разом з кропом ви можете додати сюди зелену цибулю (а ще краще – шніт-цибулю, тоненьку таку) або лимонну цедру в розумних кількостях.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 150 г вершкового сиру (творожного, а не плавленого; маскарпоне не підійде)
- 150 г лосося гарячого копчення (вага без шкіри і кісток)
- 4-5 гілочок кропу
- лимонний сік за смаком
- сіль і перець за смаком
Приготування:
Дрібно рубаємо кріп, змішуємо з вершковим сиром, приправляємо сіллю, перцем і лимонним соком.
Додаємо м’якоть лосося, розібрану виделкою на дрібні шматочки.
Перемішуємо. При необхідності додаємо ще лимонного соку.
Подаємо на грінках або крекерах.
Смачного!