Сало солоне зі спеціями

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Сало соленое со специями

І який же Українець не любить солоне сало ? ! Прийнято вважати , що це українська національна страва . Не будемо сперечатися , тому як українець і сало – поняття нероздільні. В Україні , сало користується велиииикою повагою , тим більше що засолити його зовсім не важко. А вже потім сало солоне зі спеціями піде на ура і з борщем , і з картопелькою і солоними огірочками та під наш національний напій ! До речі , вченими доведено , що тільки в свинячому салі міститься арахідонова кислота , необхідна для здоров’я серця . Так що їжте сальце на здоров’я, тільки не переїдайте.

Щоб приготувати сало солоне зі спеціями , знадобляться такі інгредієнти:

  • свиняче сало зі шкіркою
  • звичайна кухонна сіль ( НЕ екстра і не йодована )
  • часник
  • кмин
  • лавровий лист
  • чорний перець горошком.

Сало солоне зі спеціями готується так:
1 . Приготувати широку емальовану каструлю або велику миску , дно посипати шаром солі.
2 . Нарізати сало довгими смужками шириною приблизно 15 см , кожен шматок натирати сіллю з усіх сторін , потім укладати рядами в миску шкіркою вниз.
3 . Пересипати сіллю , тертим часником (можна пропустити через чеснокодавку ) , кмином і перцем горошком , розкласти лавровий лист.
4 . Якщо шматків багато, їх можна укладати шарами – сало до сала , шкурка до шкурки , не забуваючи пересипати кожен шар спеціями.
5 . На останній шар покласти зверху гніт і закрити чистим рушником.
6 . 4-5 днів сало просолюється при кімнатній температурі ( при цьому воно зазвичай дає сік ) , потім його потрібно перекласти в поліетиленові кульки і прибрати в морозилку , бо добре проморожене сало набагато смачніше.
Тепер у вас є стратегічний запас – сало солоне зі спеціями , і вам не доведеться терміново – запаморочливо готувати всякі делікатеси до приходу нежданих гостей . Не бійтеся пересолити – сало все одно візьме рівно стільки солі , скільки потрібно , і не більше. І не забудьте , що до сала потрібна гірчиця або хрін , тоді це взагалі їжа богів !

48_14_02_2012_2895
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!