Просте, але дуже смачне коктейльне печиво, яке добре подавати до вина або навіть до пива. Готується дуже легко і вимагає мінімум інгредієнтів. До складу входить два види сиру – блакитний (можна вибрати свій улюблений сорт) і напівтвердий.
Дуже важливо після замішування тіста дати йому гарненько охолодитися – в такому випадку печиво вийде максимально хрустким і смачним.
Інгредієнти:
- 100 г сиру з блакитною пліснявою
- 100 г вершкового масла
- 1 ст.л. сметани
- 1 жовток
- 120-140 г борошна
- 40-50 г сиру типу гауди
Блакитний сир розтираємо виделкою. Додаємо розм’якшене масло і ще раз перетираємо.
Кладемо в миску жовток і сметану і перемішуємо до однорідності. Додаємо борошно і замішуємо руками тісто. Діємо швидко, щоб масло в тісті не встигло розтанути.
Загортаємо тісто в плівку або пергамент і кладемо в холодильник для охолодження приблизно на годину.
Охолоджене тісто розгортаємо до товщини близько 0,5 см. Кладемо поверху терту гауду і придавлюємо качалкою.
Вирізаємо виїмкою печиво і укладаємо на застелений пергаментом деко.
Відправляємо в розігріту до 210 градусів духовку і випікаємо близько 10-15 хвилин до золотистих країв.
Остуджуємо і подаємо.
Смачного!