Інгредієнти
- 500 г філе сирої сьомги або форелі
- 2 білки
- 300 мл вершків 33-35%
- сіль
для прикраси:
- вершковий сир (Альметте, Філадельфія, Маскарпоне і т.д.)
- ікра
Приготування
Суфле просто тане в роті! Ніжне-ніжне, повітряне, легке!
Прекрасно підійде для романтичної вечері.
Рекомендую використовувати саме сьомгу або форель, тому що з горбушею або іншою рибою вийде абсолютно інший смак, не такий вишуканий.
Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 10-12 порцій.
Рибу нарізати великими шматочками.
Подрібнити в блендері.
Якщо блендера немає, можна пропустити філе через м’ясорубку.
Білки збити з сіллю (близько 0.5 ч.л.).
Додати вершки.
Збивати до тих пір, поки маса не почне густіти.
Додати рибу, акуратно перемішати.
Викласти желе у формочки для запікання.
Силіконові формочки змащувати не треба, решту трохи змастити олією.
Форму з суфле поставити в глибокий лист або у форму більшого розміру.
У деко налити гарячу воду так, щоб вона доходила до середини форми з суфле.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 35-40 хвилин.
Під час випікання суфле підніметься, потім осяде – це нормально.
Готове суфле повністю остудити, і лише потім вийняти з формочок.
За допомогою кондитерського шприца прикрасити суфле сиром (викласти по краях).
Якщо шприца немає, можна сир покласти в пакет, відрізати куточок, і видавити сир.
У серединку викласти ікру.
Приємного апетиту!