Ці міні-бутерброди – чудова закуска до горілки, Хріновухи або навіть до пива. Ну і просто смачна їжа для тих, хто, як я і деякі мої друзі, любить оселедець найніжнішою любов’ю.
У поєднанні “хліб-оселедець-цибуля” немає абсолютно нічого нового. А от якщо доповнити його пікантним соусом зі сметани і хріну – це вже вийде щось новеньке, хоч і все одно в рамках традиційних слов’янських смаків. Загалом, раджу спробувати – дуже смачно.
Інгредієнти на 16 штук:
- 200 г філе оселедця
- 1 невелика червона цибулина
- 4-6 скибочок чорного хліба (у мене з насінням)
Для соусу:
- 150 г максимально густої сметани (рідка не підійде категорично)
- 1 ч.л. з гіркого готового хрону (з буряком або класичного)
- сіль за смаком
Хліб нарізаємо на шматочки розміром на один укус.
Оселедець ріжемо на шматочки, співмірні хлібу. Цибулю ріжемо кільцями.
Для соусу змішуємо сметану і хрін, солимо за смаком.
Кладемо соус на хліб.
Зверху кладемо оселедець і червону цибулю, прикрашаємо кропом.
Смачного!