У мене для вас є рецепт дуже смачної закуски, яку можна приготувати заздалегідь. Причому не тільки на свята – це відмінний варіант для буденних перекусів, а то й для швидких вечерь – ви завжди можете розігріти на сковороді пару скибочок цього терріна і подати його зі свіжими овочами.
Якщо у вас немає рожевого перцю – ви можете просто не використовувати його. Террін буде смачним в будь-якому випадку. Але перець все ж додасть страві пікантності.
Інгредієнти на 2 форми 18 * 9:
- 2 курячих філе загальною вагою близько 500 г
- 2 ч.л. зернистої гірчиці
- 2 зубчики часнику
- 3-4 гілочки кропу
- сіль і мелений чорний перець за смаком
- 1 ч.л. рожевого перцю горошком
- 700 г філе стегна індички
Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки і кладемо в чашу блендера. Додаємо гірчицю, натертий часник, нарізаний кріп. Рубаємо досить дрібно. Солимо і перчимо до смаку, додаємо рожевий перець і перемішуємо. Якщо блендера немає, ви можете пропустити філе через м’ясорубку з дрібними гратами і змішати з іншими інгредієнтами.
Філе стегна індички нарізаємо на шматочки середнього розміру.
Форми застиляємо фольгою. На дно кладемо третину курячого фаршу.
Далі – половину шматочків індички. Солимо і перчимо.
Потім знову фарш, індичку, сіль-перець і фарш що залишився. Накриваємо фольгою, ставимо в форму більшого розміру і наливаємо в неї окропу так, щоб він доходив до верхньої третини форм з терріном. Відправляємо в попередньо розігріту до 150 градусів духовку і запікаємо 1,5 години.
Виймаємо, даємо охолонути до кімнатної температури. Зверху на фольгу кладемо вантаж (добре підходять пакети з соком) і відправляємо на ніч у холодильник.
Відпочивший террин нарізаємо на скибочки і подаємо.
Смачного!