Шаурма по-молдавському – рецепт шаурми з курки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Шаурма по-молдавски — рецепт шаурмы из курицы 4

Рецептів домашнього приготування шаурми багато , але завжди спробувавши кожен з них завжди чого , то не вистачає . Десь гостроти , десь інгредієнтів. Завдяки симбіозу багатьох рецептів вийшов оригінальний рецепт шаурми , який використовується для приготування шаурми в Молдові. Отже, для приготування головне використовувати свіжі продукти.
Невід’ємною частиною смачної шаурми , є м’ясо ( рецепти м’ясних закусок) . М’ясо для шаурми можна брати будь-яке на ваш смак , найчастіше в шаурму використовують куряче м’ясо точніше курячу грудку . Головне не забути додати каррі , ця східна приправа є одним з секретів смачної шаурми.
kurinaya-grudka
Етап номер 1 в приготуванні шаурми
Грудку, приправлену приправою карі потрібно зтушити разом з великою кількістю цибулі.
М’ясо можна замінити фаршем. Фарш швидше тушиться і якщо шаурми потрібно зробити по швидкому, то не бійтеся замінити м’ясо шматочками на фарш. Головне не забути про каррі і цибулю, тоді смакові якості не постраждають.
Для начинки в шаурму потрібно брати тепле м’ясо, але не остигле.

Kurica
Другим секретом будь якої шаурми є соус.
Соус можжет бути як білим так і червоним. Не переплутайте просто з майонезом і кетчупом.
Соус для шаурми білого кольору виготовляється таким чином.
Необхідно змішати ряжанку і майонез.
Консистенція отриманої маси повинна бути як тісто на млинці .
Можна трохи додати оливкової олії , на свій розсуд.
В отриману масу необхідно додати хмелі- сунелі , не намагайтеся замінити цю приправу іншими схожими за складом приправами , саме хмелі- сунелі – секретний інгредієнт номер два.
Далі потрібно додати часник , кількість часнику залежить від того , яким ви хочете отримати смак соусу і шаурми.
сік лимона
Сіль на ваш розсуд , все залежить від майонезу , який ви використовуєте і від смакових уподобань!
5018990629_01f2b24428_o-1024x750


Якщо часнику буде багато, то смак буде різкий і пікантно гострий. Потрібно відзначити, що соус повинен постояти бажано всю ніч, щоб смак вийшов бундючним. Лимонний сік потрібно додати у вже готовий соус, перемішувати соус потрібно ретельно.
Салат з капусти, солоні огірки, гриби і картопля фрі, всі ці інгредієнти разом з м’ясом і невеликою кількістю соусу, потрібно загорнути в лаваш і прогріти на грилі.
Шаурма готова.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!