Вівсяні оладки це відмінний варіант для сніданку тим , хто дуже любить вівсянку. Адже можна не тільки варити кашу з вівсяних пластівців , з їх додаванням можна пекти печиво , пироги і навіть оладки , що ми сьогодні і пропонуємо вам зробити . Також вівсяні пластівці можуть з легкістю замінити звичайе так звичне для нас пшеничне борошно , адже деякі дітки страждають алергією на даний продукт , але ж це не привід виключати з його раціону всю випічку.
Для того щоб приготувати вівсяні оладки вам потрібно підготувати такі інгредієнти:
- вівсяні пластівці – 40 грам ,
- кефір ( жирний ) – 1 склянка ,
- цукровий пісок – 2 – 3 ст. ложки ,
- яйця курячі – 3 штуки ,
- сіль за смаком ,
- сода або розпушувач для тіста – 1 / 2 ч. ложки ,
- яблуко – 1 штука ,
- рослинне масло ( для смаження) .
Правильне приготування вівсяних оладок
І так , приступаємо ! Вівсяні пластівці можна перемолоти за допомогою блендера і перетворити їх на муку. Але ми рекомендуємо вам попередньо залити пластівці невеликою кількістю окропу і залишити набухати хвилин на 10.
Яйця збиваємо міксером поступово додаючи цукровий пісок , соду або розпушувач , сіль. Поступово вливаємо кефір і додаємо набряклі вівсяні пластівці.
На великій тертці натираємо яблуко , попередньо знявши з нього шкірку . Натерте яблуко додаємо в загальну масу і знову все перемішуємо , на цей раз вже використовуємо ложку.
Готове тісто викладаємо за допомогою ложки на попередньо розігріту сковорідку з олією. Обсмажуємо оладки з двох боків до золотистого кольору на середньому вогні. Ось так легко , просто , а головне швидко на вашому столі буде стояти тарілка з ароматними та смачними оладками .
Готові оладки подаємо зі сметаною , медом або будь-яким варенням.
Ви з легкістю можете замінити яблуко бананом або іншим улюбленим вами фруктом .
Приємного вам апетиту!