Мультиварка давно вже прижилася на наших кухнях і для багатьох господинь стала незамінною помічницею. Тому я пропоную вашій увазі ще один рецепт для приготування в цьому чудо-приладі, а саме сирники в мультиварці. Цей рецепт так само підійде для початківців кулінарів, адже їм не доведеться боятися, що страва пригорить під час готування. І, звичайно ж, ці сирники сподобаються дітям, та й взагалі припадуть до смаку будь-якому члену сім’ї.
- Яйце куряче 1 штука (отбороное)
- Сир 250 грам
- Цукор 2 столові ложки (або за смаком)
- Борошно пшеничне 2 столових ложки
- Вершкове масло 35 грам
- Борошно пшеничне 2 столових ложки
У глибоку миску викладіть сир, розімніть його за допомогою вилки, додавши цукор і яйце. Перемішайте все до відносно однорідної маси. Поступово сипте до сирно-яєчної маси з цукром борошно, просіюючи через дрібне ситечко. Як треба замішайте тісто, розбивши всі грудки.
З тіста відщипуйте невеликі шматочки і формуйте їх спочатку в кульки, а потім злегка приплющіть з двох сторін. У суху плоску тарілку висипте борошна і обваляйте в ньому сформовані сирники.
Виберіть в мультиварки режим “Випічка”, а таймер відразу поставте на 20 хвилин. На дно приладу викладіть вершкове масло і почекайте, поки воно повністю розтане і розтечеться. Після акуратно викладіть сирники в мультиварку і закрийте кришку. Обсмажуйте 5-8 хвилин, потім відкрийте кришку і переверніть сирники з допомогою лопатки на іншу сторону. Смажте ще 5-8 хвилин, після чого дістаньте їх, дайте злегка охолонути, щоб не обпектися під час їжі і подавайте!
Готові сирники подавайте з медом, сметаною або вашим улюбленим джемом. Так само можна посипати їх цукровою пудрою або дрібно нарізаними свіжими ягодами. Ви можете подати цю страву на сніданок, або в якості ситного десерту.
– Зрозуміло, вершкове масло можна замінити рослинним.
– У деяких рецептах використовується так само ванільний цукор.
– Сирники в мультиварці можна приготувати з родзинками, сухофруктами та іншими наповнювачами на ваш смак.
Смачного!