Домашня вишнева настоянка

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Домашняя вишневая настойка

Настоянки – це алкогольні напої , які виготовляють методом холодного настоювання , з додаванням різних прянощів і спеції. Настоянки в невеликих кількостях надають благотворну дію на зміцнення організму в цілому , і прискорює обмінні процеси.
Для більшості настоянок використовують горілку 40 ° і додають свіжі або ж висушені ягоди. Після приготування настоянки її слід процідити , а потім зберігати в темному і прохолодному місці , але не на холоді , інакше настоянка помутніє .
Домашня настоянка з вишні припаде до смаку вам і вашим гостям , які прийшли до вас холодним зимовим вечором , настоянка зігріє всю вашу компанію. Деякі настойки також додаються в кулінарні вироби , а також в десерти.

Пропонуємо рецепт дуже смачної вишневої настоянки , за цим рецептом настоянку готувала ще моя бабуся.
Нам потрібно:

  • 0,5 кг. вишні ,
  • 350мл . горілки 40 °
  • 0,5 склянки цукру.

Стиглу вишню перебираємо і ретельно промиваємо і складаємо в літрову баночку. Заливаємо горілку , щоб вона повністю приховувала вишню. Засипаємо цукор і акуратно , трохи перемішуємо. Далі беремо фольгу , яку потрібно скласти , приблизно в чотири шари . Закриваємо банку фольгою і міцно зав’язуємо ниткою. Раніше моя бабуся витримувала її ніч у російській печі , але в наш час не у всіх є вдома піч , ставимо в духовку на 6 годин , при температурі , не більше 40 °. Слід дивитися , щоб настоянка не кипіла . Також можна зробити наступним чином , в каструлю наливаємо воду і в цю воду ставимо банку і тепер відправляємо в духову шафу. Через 6 годин, вимикаємо духовку , але настойку не витягуємо , залишаємо її там остигати. Настоянку слід процідити , відокремивши вишню від рідини.
Подаємо як аперитив перед їжею. Виходить напій з насиченим бордовим кольором. Смак солодко -терпкий .

настойка

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!