Борщ з зеленим горошком

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Постный борщ с зеленым горошком

Борщ із зеленим горошком і квашеною капустою
Думаю, що таке перше блюдо, як борщ, люблять всі. Пропоную вашій увазі рецепт приготування борщу з зеленим горошком і не тільки. У моїй родині завжди сідають за обідній стіл, коли матуся, це я, приготувала ароматний і смачний борщ.

Вирішила проекспериментувати і приготувати трохи за іншою технологією. Результат на обличчя – каструлька на 4 літри до вечора спорожніла. Значить, експеримент вдався.

Інгредієнти для «Борщ із зеленим горошком»:

  • Бульйон курячий 2 л
  • Горошок зелений заморожений 100 г
  • Капуста білокачанна 250 г
  • Капуста квашена 200 г
  • Картопля 700 г
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Лук-порей 1 шт.
  • Олія соняшникова рафінована 7 ст. л.
  • Морква 1 шт.
  • Пастернак 7 г
  • Перець запашний мелений 0.25 ч. Л.
  • Перець гострий 0.1 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Томатна паста 3 ст. л.
  • Кріп свіжий 1 пучок
  • Часник 4 зубчик

Як приготувати страву покроково з фото в домашніх умовах

Крок 1
Для приготування нам знадобляться наступні продукти: капуста квашена, картопля, цибуля ріпчаста, цибуля-порей, морква, буряк, олія соняшникова, томатна паста, часник, капуста білокачанна, корінь пастернаку, горошок зелений заморожений, кріп свіжий, сіль, перець духмяний мелений, перець гострий.

Крок 2
Перш ніж починати готувати всі овочі ретельно промиємо і обсушуємо. Очищаємо від шкірки, лушпиння. Буряк завернемо в фольгу і запікаємо в духовці до готовності. Морквину нарізаємо і пастернак нарізаємо брусочками. Цибулю-порей нарізаємо кружечками, ріпчасту невеликими шматочками. Часник нарізаємо кружечками. У каструлю, в якій будемо готувати борщ, наливаємо соняшникову олію. Закладаємо нарізану моркву, пастернак, часник, цибулю, білу частину цибулі-порею. Томимо на невеликому вогні близько п’яти хвилин.

Крок 3
Картоплю нарізаємо середніми кубиками, додаємо до овочів.

Крок 4
Наливаємо бульйон. Можна використовувати будь-який на ваш розсуд, а можна просто воду. Кладемо на вогонь, доводимо до кипіння. Варимо на маленькому вогні до напівготовності картоплі.

Крок 5
Запечений буряк очищаємо, нарізаємо соломкою. Додаємо в каструльку. Доводимо до кипіння. Кип’ятимо близько 2-3 хвилин.

Крок 6
Капусту шаткуємо дрібною соломкою. У каструлю додаємо нашатковану білокачанну капусту, квашену капусту, томатну пасту, заморожений горошок. Всі інгредієнти перемішуємо. Якщо потрібно, доливаємо бульйон або воду. Доводимо до кипіння. Готуємо на невеликому вогні до готовності всіх інгредієнтів. Я готую зовсім недовго (хвилин 5-10), так як люблю хрусткі овочі в борщі.

Крок 7
Коли всі овочі готові, приправляємо до смаку сіллю, меленим запашним перцем. Додаємо нарізаний кріп, зелені пір’я цибулі-порею, гострий перець, лавровий лист. Доводимо до кипіння, кип’ятимо близько хвилини і вимикаємо. Борщ з зеленим горошком готовий. Наливаємо в обідні тарілочки і подаємо зі сметанкою.

Готуйте з задоволенням і приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.