Мій чоловік дуже любить гороховий суп, але оскільки сама я його на дух не переношу, то варю дуже рідко. Варила і на копченій рульці, і на ребрах, а вчора побачила рецепт з мисливськими ковбасками і вирішила приготувати. Автор цього блюда невідомий, але дякую за рецепт, якщо хтось в ньому побачить свій. Оскільки з ковбасок навару не так вже й багато, то бульйон я зварила звичайний на кісточках. М’ясо назад в суп, ну а ковбаски в якості доповнення. Розрахунок продуктів приблизно на 3 літри.
Інгредієнти:
- Горох – 1 стакан
- Картопля – 3 шт
- Морква – 1 шт
- Ріпчаста цибуля – 1 шт
- Ковбаски мисливські – 5 шт
- Плавлений сир – 1 шт (або 2 стол ложки)
- Зелень – за бажанням
- Сіль і спеції – за смаком
- Рослинна олія – для смаження
Приготування:
Горох замочити на 2 години або на ніч.
У кипячий підсолений бульйон висипати горох, варити хвилин 30 постійно знімаючи піну (я варила довше, тому що замочувала на 2 години і чоловік любить, щоб горох був добре розваристий), додати картоплю.
Зробити зажарку: ріпчасту цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці і обсмажити майже до готовності, додати нарізані кружальцями ковбаски.
Зажарку перекласти в бульйон, натерти туди ж плавлений сир і варити до повного розплавлення сиру, при подачі посипати зеленню.
Сир у мене так і не розчинився (зараз немає у нас хорошого плавленого сиру і довелося знімати суп з плити, щоб картопля не перетворилася в пюре. Чоловік сказав, що можна було і без нього зробити, але від цього його захоплення не зменшилось і рази 3 він пропонував мені спробувати, обурюючись як таке можна не любити 🙂 .
Смачного!