Курячий суп – це, що називається , класика жанру. Найчастіше курячий суп варять з макаронними виробами , виходить швидко і смачно. Такий наваристий суп виходить дуже ситним і поживним – якраз те , що потрібно в зимовий холод.
Щоб приготувати курячий суп , знадобляться такі інгредієнти:
- 500 г курки
- 3 л води
- 1-2 морквини
- 1-2 цибулини
- 3-5 картоплин
- 100-120 г макаронних виробів ( 2 жмені )
- сіль
- перець
- зелень петрушки та кропу.
Курячий суп готуємо наступним чином:
1 . Вимийте курку , наріжте її на шматки , покладіть в каструлю і залийте водою.
2 . Почистіть 1 морквину і 1 цибулину і цілком киньте в каструлю.
3 . Доведіть бульйон до кипіння , постійно знімаючи піну , щоб він вийшов прозорим , посоліть , поперчіть і варіть на повільному вогні ще 40-50 хвилин.
4 . Коли курка звариться , дістаньте її разом з цибулею і морквою з бульйону , розберіть куряче м’ясо на невеликі шматочки і покладіть курку назад у бульйон ( цибулю з морквою не класти ) .
5 . Наріжте картоплю кубиками або соломкою , покладіть у бульйон , доведіть до кипіння і варіть ще 10-15 хвилин.
6 . Сиру цибулину дрібно наріжте , сиру моркву натріть на великій тертці , спассеруйте їх на сковороді в невеликій кількості рослинного масла і додайте в суп.
7 . Потім додайте макаронні вироби і варіть ще 5-7 хвилин до їх готовності.
8 . Рубану зелень можна додати або в самому кінці варіння , за 1-2 хвилини до того , як знімати суп з вогню , або у свіжому вигляді безпосередньо в тарілки.
Курячий суп , приготований таким способом , виходить дуже наваристим , смачним і ситним.
Приємного апетиту!