Рецепт німецького супу з овочів дозволяє приготувати дуже смачне , густе і при цьому легке перше блюдо . Овочі створюють справжній ансамбль смакових відтінків , а копчений бекон додає свою нотку . При бажанні його нескладно перетворити на традиційний німецький айнтопф , щось середнє між першим і другим , якщо додати картоплю і м’ясо , на якому варився бульйон , нарізавши його шматочками. Вийде дуже ситно і чудово смачно!
Щоб приготувати німецький овочевий суп , знадобляться такі інгредієнти:
- 300 г моркви
- 1 кольрабі (вага близько 120 г)
- 1 цибуля- порей
- 150 г бекону
- трохи олії для обсмажування
- 4 зубчики часнику
- 5 горошин запашного перцю
- 2 л яловичого бульйону
- 50 г кореня петрушки
- 80 г стебла селери
- 500 г цвітної капусти
- 200 г зеленої стручкової квасолі
- 1 ч.л. солі
- 5 г чебрецю
Німецький овочевий суп готується наступним чином:
1 . Очистіть овочі і наріжте : моркву і корінь петрушки – дрібними кубиками , кольрабі – невеликими кубиками , селеру і цибулю- порей – невеликими шматочками. Цвітну капусту розберіть на окремі суцвіття .
2 . Дрібно наріжте копчений бекон і обсмажте його в підігрітому маслі. Зручніше робити це відразу в каструлі з товстим дном , в якій буде готуватися суп.
3 . До бекону додайте цибулю – порей , моркву, корінь петрушки і обсмажте їх.
4 . Потім додайте кольрабі , селеру , стручкову квасолю , зелений горох і цвітну капусту і припустіть всі овочі .
5 . Посоліть , поперчіть , додайте чебрець і часник цілими зубчиками. Якщо часник молодий , то його краще не очищати.
6 . Залийте овочі бульйоном , доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні 20 хвилин.
Перед подачею на стіл посипте суп свіжою зеленню.
Приємного апетиту!