Сирний суп з фрикадельками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Сырный суп с фрикадельками 9

Сирний суп з фрикадельками – відмінне блюдо для всієї родини. Особливо цей суп хороший тим, що всі інгредієнти легко можна знайти в будь-якому магазині, і так само не потрібно витрачати величезну кількість часу та зусиль на приготування. А цікавий і яскравий вигляд пробудить апетит навіть у найвимогливіших їдців – дітей.

  • Фарш яловичий 300 грам
  • Картопля 2 штуки (великі)
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (велика)
  • Морква 2 штуки (середні)
  • Сир плавлений 300 грам (опціонально)
  • Перець чорний мелений 1 щіпка
  • Зелень свіжого кропу 50 грам
  • Масло рослинне 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Вода очищена 3 літри (опціонально)

141621810592247f555
Для приготування основного інгредієнта для супу – фрикадельок, вибираємо хороший, свіжий, без сильного запаху спецій яловичий фарш. Звичайно, всім відомо, що краще приготувати фарш самостійно, але, погодьтеся, не завжди ви маєте достатню кількість часу для цього. Отже, з обраного фаршу ліпимо кульки – фрикадельки. Робиться це чистими, злегка вологими руками. Спочатку відщипуємо від загальної маси шматочок, після чого надаєте йому в долонях кулясту форму, відкладаєте готову фрикадельку в сторону і беретеся за формування нової.
1416218105493ae46c2
За допомогою спеціального ножа очищаємо картоплю від шкірки, промиваємо під струменем проточної води, щоб очистити прилиплу землю. Чистий коренеплід нарізаємо кубиками середнього розміру. Увага: не забудьте позбутися очок.
1416218105674e4c1b7


Точно так само, як і картоплю, чистимо і миєму моркву, після чого подрібнюємо її зручним для вас способом, можна навіть потерти її на тертці.
14162181058750ddc27
Очистіть цибулю від лушпиння і видаліть кінчики. Наріжте цибулину кубиками або півкільцями, в залежності від ваших уподобань і переваг вашої родини, адже далеко не всі люблять варену цибулю. Так само цей інгредієнт можна пропустити через терку або подрібнити у блендері.
1416218105736715aaf
Петрушку промийте під струменем теплої води і розділіть на два пучка. Дрібно накришіть обидва. Це робиться для того, щоб одну частину зелені додати під час готування, іншою ж посипати вже готову страву, щоб надати їй освіжаючий і легкий смак.
1416218105497c10b6c
Найкраще брати свіжий плавлений сир в брикетах. Перед додаванням в суп сир слід подрібнити за допомогою середньої або великої терки, щоб він якомога краще розчинився в бульйоні.
14162181069787d09da
У сковороді, бажано з антипригарним покриттям, розігріваємо пару столових ложок рослинного масла. Потім висипаємо цибулю і моркву, обсмажуємо на середньому вогні. Овочі повинні стати трохи м’якше, а цибуля придбати характерну прозорість. На це буде потрібно, приблизно 10 хвилин. Після чого додаємо до зажарки фрикадельки і продовжуємо готувати до тих пір, поки м’ясо не підрум’яниться. Будьте обережні, не перевертайте м’ясні кульки до тих пір, поки одна з їх сторін не стане підсмаженою, інакше вони можуть розвалитися. Після додавання фрикадельок смажити потрібно ще 5-7 хвилин.
1416218106449bd9a53
Тим часом, поки готується зажарка, в каструлі закип’ятіть чисту воду і варіть в ній картоплю 15-20 хвилин до стану напівготовності. Після чого акуратно, в майже киплячу воду, викладіть вміст сковороди і продовжуйте варити до тих пір, поки всі інгредієнти не будуть готові. Приблизно 15-20 хвилин. Не забудьте додати сіль і перець, а за 10 хвилин до готовності покладете тертий плавлений сир і 1/2 всієї підготовленої зелені. Як тільки овочі і м’ясо будуть готові, суп можна знімати з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 5-7 хвилин, після чого приступити до подачі.
Готовий сирний суп з фрикадельками подавайте гарячим, посипавши свіжою зеленню. Він стане відмінною першою стравою, а якщо ви ще запропонуєте до нього шматочки ароматного хліба або часникові булочки, то всі будуть просто в захваті. Насолоджуйтесь смачним і ситним обідом.
– Замість води так само рекомендується використовувати м’ясний або курячий бульйон, щоб суп вийшов наваристіший і ситніший.
– Якщо серед ваших домашніх є особливий противник вареної цибулі, то просто киньте цибулину в суп цілою, а після готування вийміть її. Таким чином він дасть аромат і потрібний навар.
– Так само в готовий суп можна додати трохи домашніх часникових сухариків.
14162181064410313f47
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!