Інгредієнти
- 700 г яловичини
- 6-10 видів різних м’ясних делікатесів загальною вагою близько 1кг
- 150 г моркви
- 150 г цибулі
- 200 г солоних або маринованих огірків
- 5 ст.л. томатної пасти
- 3 ст.л. каперсів
- чорний перець
- 3-4 лаврових листа
- рослинне масло
- лимон
- зелень
- маслини за смаком
Приготування
Після застіль іноді залишається багато нарізок – ковбас, м’ясних копченостей і т.д.
Щоб вони не пропадали, приготуйте солянку.
Або можна купити по 100 грам різних делікатесів.
Ситний, з легкою кислинкою суп.
Не забудьте при подачі покласти в кожну тарілку часточку лимона.
Кількість інгредієнтів вказано на чотирилітровим каструлю.
Яловичину залити водою, варити 1.5 години (на середньому вогні, під кришкою, накип знімати).
Потім м’ясо вийняти, остудити, нарізати невеликими шматочками.
Цибулю дрібно покришити.
Моркву натерти на середній тертці.
Огірки нарізати кубиками або соломкою.
М’ясні делікатеси (я використовувала сервелат, окіст, балик, карбонад, шийку, пастрамі, мисливські ковбаски) нарізати соломкою або кубиками.
Делікатеси злегка обсмажити на олії.
На рослинному маслі обсмажити цибулю.
Додати моркву, трохи обсмажити.
Додати огірки, смажити 2-3 хвилини.
Додати томатну пасту, гасити 5-7 хвилин, на невеликому вогні.
Якщо томатна паста надто густа, можна додати трохи води.
У киплячий бульйон додати делікатеси.
Слідом додати яловичину. Варити 5-7 хвилин.
Потім додати каперси.
Слідом додати обсмажені цибулю, моркву, огірки.
Слідом додати 0.5 склянки огіркового розсолу або розсіл з-під маслин. Варити ще 5-7 хвилин.
Після цього додати лавровий лист, перець, зелень.
Якщо необхідно, посолити. Дати настоятися під кришкою 15-20 хвилин, прибрати лавровий лист.
Розлити по тарілках, в кожну тарілку покласти кружок лимона і цілі або нарізані маслини.
Приємного апетиту!