Суп з грибами шіїтаке і фрикадельками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (Оцените пожалуйста)
Loading...

Це просто неймовірно смачний суп. Якщо ви любите Азію – вам точно добре зайде. Він насичений смаком умами за рахунок шіїтаке і соєвого соусу. Фрикадельки з курки надають йому помірну ситність, а пекінська капуста дуже добре все це відтіняє. Загалом, всі інгредієнти тут на своїх місцях.

Ви можете приготувати цей суп з печерицями. Смак буде не настільки насиченим, але це теж непоганий варіант.

Інгредієнти на 4 порції:

Основа

  • бульйон 1,2 літр
  • сухі шіїтаке 30 грам
  • пекінська капуста 150 грам
  • соєвий соус 3 ст.л.
  • кунжутне масло 1/2 ч.л.
  • невеликий пучок зеленої цибулі 30 грам

Фрикадельки

  • курячий фарш 350 грам
  • соєвий соус 1 ст.л.
  • часник 1 зубчик
  • маленький пучок петрушки 15 грам

Рецепт приготування:

Гриби кладемо в миску, заливаємо окропом і залишаємо розмокати на 30-40 хвилин.

Готуємо фрикадельки. З’єднуємо фарш з нарубленою петрушкою, соєвим соусом і натертим часником. При необхідності додаємо трохи солі. Вимішуємо. Формуємо невеликі фрикадельки.

Кладемо їх на застелене деко і запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 15 хвилин.

Зливаємо воду з шіїтаке і нарізаємо гриби скибочками завтовшки близько 4-5 мм. Пропорційно нарізаємо пекінську капусту. Крупно ріжемо цибулю.

Бульйон доводимо до кипіння. Кладемо в нього гриби і варимо 10 хвилин.

Додаємо кунжутне масло і цибулю, знімаємо з вогню.

У тарілки розкладаємо фрикадельки і наливаємо суп.

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.