Це просто неймовірно смачний суп. Якщо ви любите Азію – вам точно добре зайде. Він насичений смаком умами за рахунок шіїтаке і соєвого соусу. Фрикадельки з курки надають йому помірну ситність, а пекінська капуста дуже добре все це відтіняє. Загалом, всі інгредієнти тут на своїх місцях.
Ви можете приготувати цей суп з печерицями. Смак буде не настільки насиченим, але це теж непоганий варіант.
Інгредієнти на 4 порції:
Основа
- бульйон 1,2 літр
- сухі шіїтаке 30 грам
- пекінська капуста 150 грам
- соєвий соус 3 ст.л.
- кунжутне масло 1/2 ч.л.
- невеликий пучок зеленої цибулі 30 грам
Фрикадельки
- курячий фарш 350 грам
- соєвий соус 1 ст.л.
- часник 1 зубчик
- маленький пучок петрушки 15 грам
Рецепт приготування:
Гриби кладемо в миску, заливаємо окропом і залишаємо розмокати на 30-40 хвилин.
Готуємо фрикадельки. З’єднуємо фарш з нарубленою петрушкою, соєвим соусом і натертим часником. При необхідності додаємо трохи солі. Вимішуємо. Формуємо невеликі фрикадельки.
Кладемо їх на застелене деко і запікаємо в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 15 хвилин.
Зливаємо воду з шіїтаке і нарізаємо гриби скибочками завтовшки близько 4-5 мм. Пропорційно нарізаємо пекінську капусту. Крупно ріжемо цибулю.
Бульйон доводимо до кипіння. Кладемо в нього гриби і варимо 10 хвилин.
Додаємо кунжутне масло і цибулю, знімаємо з вогню.
У тарілки розкладаємо фрикадельки і наливаємо суп.
Смачного!
Leave a Reply