Суп з квасолею і шинкою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Суп с фасолью и ветчиной

І влітку , і взимку … Для супчиків будь-який час – благодатний ! Влітку – легкі і дієтичні , взимку – ситні , зігріваючі ! Тому пропонуємо вашій увазі ще один цікавий рецепт приготування супу , який неодмінно стане одним з ваших улюблених !

Суп з квасолею і шинкою простий і швидкий у приготуванні ! А для тих , хто взагалі не хоче довго возитися на кухні , існує і якісне спрощення процесу – просто замініть звичайну сиру квасолю на консервовану !
Отже, для приготування супу з квасолею і шинкою нам знадобляться такі продукти:

  • стебло селери – 2 шт.
  • морква – 2 шт.
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.
  • шинка – 400 г
  • курячий бульйон – 2 л
  • сухий розмарин – 1 ч.л.
  • сухий чебрець – 1ч.л.
  • квасоля – 200 г
  • сіль і перець – за смаком

Як приготувати суп з квасолею і шинкою :
1 . Для початку необхідно нарубати на середній кубик цибулю , моркву і селеру. Шинку також нарізаємо кубиками.
2 . Тепер беремо каструлю , розігріваємо в ній рослинне масло ( не багато , приблизно 2 ст. л . ) І викладаємо нарізані овочі. Смажимо їх на повільному вогні близько 7-8 хвилин , не забуваючи постійно помішувати й стежити , щоб не пригорали .
Після додаємо до них чебрець і розмарин , продовжуємо смажити ще близько хвилинки .
3 . Після цього закладаємо в каструлю шинку і обсмажуємо її 1-2 хвилинки . Заливаємо бульйон. Ви можете використовувати будь-який ваш улюблений бульйон , не обов’язково курячий (але , бажано , м’ясний , смак тоді буде більш насиченим , а суп – ситним ) .
4 . Доводимо суп до кипіння , зменшуємо потім вогонь (практично до мінімуму) і продовжуємо варити під кришкою до повної готовності овочів ( близько 20-25 хвилин).
5 . Потім промиваємо нашу квасолю і кладемо її в суп. Проварюємо її протягом 5 хвилин. Ті , хто буде використовувати суху квасолю , повинні будуть заздалегідь замочити її в досить великій кількості води на ніч , а потім окремо відварити майже до готовності (і додати її в суп разом з шинкою ) .
Не забуваємо посолити і поперчити наш супчик ! Тільки не поспішайте це робити на початку , оскільки шинка може віддати трохи своєї солі (особливо , якщо бульйон , який ви використовували , був уже злегка підсолений ) .
Перед безпосередньою подачею посипаємо тарілку супу свіжою рубаною петрушкою або іншою зеленню за смаком !
15_31_01_13_18
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!