Серпень це у нас що? Правильно – час стиглих смачних помідорів. І гріх не готувати з них все що тільки можна. І сьогодні ми приготуємо суп пюре – насичений, з гострою ноткою і приємним доповненням у вигляді двох видів риби. Не в сезон його теж можна приготувати – з томатів у власному соку, які цілий рік продаються в банках.
Ви можете слідкувати за рецептом і використовувати два види риби або зупинитися тільки на одному по своєму смаку і можливостям.
Інгредієнти на 4-6 порцій:
- 30 г вершкового масла
- 1 середня цибулина
- 1 ст.л. борошна
- 800 г свіжих помідорів
- 2 зубчики часнику
- 450 мл курячого бульйону
- 3-4 гілочки чебрецю
- сіль і цукор за смаком
- 200 г філе лосося
- 200 г філе тріски або іншої червоної риби
- 1/4 ч.л. меленого чилі
Приготування:
Помідори нарізаємо кубиками.
Дрібно рубаємо цибулю. У каструлі на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо борошно і смажимо, помішуючи, ще 1 хвилину. Додаємо помідори і дрібно нарізаний часник і готуємо, помішуючи, 5 хвилин. Вливаємо бульйон і доводимо до кипіння.
Кладемо чебрець. Варимо під кришкою 15 хвилин.
Тим часом нарізаємо рибу на невеликі шматочки.
Солимо і перчимо.
У сковороді на середньо сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. У декілька заходів обсмажуємо рибу до готовності, по 3 хвилини на захід.
Знімаємо каструлю з супом з плити і перемелюємо вміст блендером до стану пюре, попередньо вийнявши чебрець. Приправляємо за смаком сіллю і цукром. Якщо ви хочете отримати більш гладку консистенцію, протріть його через сито.
Додаємо в суп рибу, прогріваємо протягом хвилини і подаємо.
Смачного!