Карамельний соус

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Мене якось просили дати рецепт карамельного соусу для морозива та інших десертів. Нещодавно я знайшла підходящий і приготувала. Тепер нарешті ділюся з вами. При кімнатній температурі його добре використовувати як соус, а тільки з холодильника – як намазки на тости або булку.

Виявилося, що я можу їсти цей соус ложками – що з успіхом і робила (приблизно третина норми умяла). Цікаво – для когось із вас він теж виявиться таким же наркотичним? 😉

Інгредієнти для карамельного соусу на 500 мл баночку:

  • 200 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 125 мл жирних вершків (22-35%)

 

caramel-sause-1

Приготування карамельного соусу:

Кладемо цукор у кухлик з товстим дном. Ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться і маса не стане бурштинового кольору.

caramel-sause-2

Не знімаючи ківш з вогню, додаємо нарізане на невеликі шматочки масло і перемішуємо до розчинення останнього.

caramel-sause-3

Знімаємо з вогню і тонкою цівкою, безперервно помішуючи, виливаємо підігріті вершки. Розмішуємо до однорідної і гладкості маси.

caramel-sause-4

Даємо соусу охолонути до кімнатної температури, потім перекладаємо / переливаємо в банку, накриваємо і ставимо в холодильник.

Їмо з чим подобається 🙂

caramel-sause

Смачного!
P.S. Якщо ви хочете отримати соус погустіше – додайте більше масла. У такому випадку він буде добре маститись після охолодження;-)

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!