Мене якось просили дати рецепт карамельного соусу для морозива та інших десертів. Нещодавно я знайшла підходящий і приготувала. Тепер нарешті ділюся з вами. При кімнатній температурі його добре використовувати як соус, а тільки з холодильника – як намазки на тости або булку.
Виявилося, що я можу їсти цей соус ложками – що з успіхом і робила (приблизно третина норми умяла). Цікаво – для когось із вас він теж виявиться таким же наркотичним? 😉
Інгредієнти для карамельного соусу на 500 мл баночку:
- 200 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 125 мл жирних вершків (22-35%)
Приготування карамельного соусу:
Кладемо цукор у кухлик з товстим дном. Ставимо на середній вогонь. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо до тих пір, поки цукор не розчиниться і маса не стане бурштинового кольору.
Не знімаючи ківш з вогню, додаємо нарізане на невеликі шматочки масло і перемішуємо до розчинення останнього.
Знімаємо з вогню і тонкою цівкою, безперервно помішуючи, виливаємо підігріті вершки. Розмішуємо до однорідної і гладкості маси.
Даємо соусу охолонути до кімнатної температури, потім перекладаємо / переливаємо в банку, накриваємо і ставимо в холодильник.
Їмо з чим подобається 🙂
Смачного!
P.S. Якщо ви хочете отримати соус погустіше – додайте більше масла. У такому випадку він буде добре маститись після охолодження;-)