Смачний насичений супчик для любителів пряного і гострого. До слова, мій чоловік, який не любить жовтий індійський каррі в принципі, цей суп їв з великим задоволенням. Думаю, велику роль тут зіграло кокосове молоко, яке злегка перетворило і облагородило цю приправу.
Суп вариться швидко і просто – особливо якщо у вас вже є бульйон і відварна курка. Крім того, це непоганий варіант для утилізації вчорашнього відвареного рису.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 2 великих курячих стегенця
- 1 маленька цибулина
- 1-2 лаврових листки
- 1 середня цибулина
- 2 середні моркви
- 2 стебла селери
- 3-4 зубчики часнику
- 1 ст.л. порошку каррі
- 1 ч.л. меленої зіри
- 1/4 ч.л. меленого кайенского перцю (за бажанням)
- 400 г кокосового молока
- 100 г сухого рису
- сіль і перець за смаком
Стегенця, лавровий лист і надрізану навхрест маленьку цибулину кладемо в каструлю.
Заливаємо 1,5 літра води, солимо, ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, знімаємо піну і варимо близько 45 хвилин. Готовий бульйон проціджуємо, з стегенець знімаємо м’ясо і нарізаємо на невеликі шматочки.
Дрібно рубаємо цибулю і селеру. Моркву розрізаємо навпіл уздовж, потім – скибочками. У каструлі на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю. моркву і селеру, смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо дрібно нарізаний часник і спеції, варимо, помішуючи, 1 хвилину.
Вливаємо кокосове молоко. Варимо до напівготовності моркви.
Додаємо бульйон і рис, доводимо до кипіння. Варимо до готовності рису. Додаємо куряче м’ясо, при необхідності додаємо сіль і сік лайма чи лимона.
Подаємо, посипавши нарубаною зеленню (кінза підійде ідеально).
Смачного!