Віддаю ще один боржок, поки ще не пізно. Бараняча корейка. забирайте 🙂
Корейку баранчика я готую вдома досить регулярно, але до блогу з рецептом, як не дивно, дісталася тільки зараз. Страва готується досить просто, але при цьому виглядає ефектно. І при цьому ви ще можете насолодитися соковитістю, ніжністю і прекрасним смаком м’яса. Тут я наводжу рецепт на 2-3 порції, а ви масштабуйте його під свою кількість м’яса і їдців – домовилися?
Інгредієнти для баранячої корейки на 2-3 порції:
- 400 г баранячої корейки на реберцях, зачищеної, секції по 4 ребра
- по невеликому пучку м’яти і кінзи (не подобається кінза – кладіть петрушку, теж буде добре)
- 40 г мигдалю без шкурки або кешью
- 1 зубчик часнику
- сіль і перець за смаком
- 3 ст.л. панірувальних сухарів
- 1 ч.л. лимонної цедри
Приготування баранячої корейки:
Корейку солимо, перчимо. Кожне реберце обмотуємо фольгою, щоб кісточки не потемніли в духовці.
У сковороді на сильному вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо ворейку і обсмажуємо з усіх боків до рум’яної скоринки, буквально по 1 хвилині.
Ставимо на деко і відправляємо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Для середнього прожарювання достатньо 20 хвилин, якщо хочете просмажити сильніше – 25.
Поки запікається м’ясо, готуємо паніровку. Для цього бланшуємо зелень в киплячій підсоленій воді з додаванням 1 ст.л. рослинного масла протягом 15 секунд. Кладемо на паперові рушники, щоб ввібрати зайву вологу.
Обриваємо листя і кладемо в блендер разом з тертим часником, цедрою, і горіхами. Перемелюємо. Поступово додаємо сухарі, солимо. У вас повинна вийти волога, але при цьому сипуча крихта.
Готовому м’ясу даємо відпочити 5 хвилин, потім паніруємо, злегка притискаючи паніровку до корейки.
Подаємо.
Смачного!
Як доповнення прекрасно підійде соус з цього рецепта, а також класичний м’ятний. Гарнір – печені овочі, пюре з картоплі, з селери і навіть гарбузове.