У мене є для вас подарунок. Його ніхто не просив і не замовляв, але я не можу не поділитися з вами рецептом найсмачнішого медовика, який я коли-небудь їла. Він офігенний. І він затьмарив собою всі варіанти цього торта, які я готувала раніше. От просто неможливо зупинитися, якщо почнеш його їсти – так що будьте обережні 😉
Рецепт – від моєї дорогої подруги Катерини – шеф-кухаря мінського кафе “Ательє”, комсомолки, спортсменки і просто красивої дівчини 🙂
Інгредієнти для медовика Ательє на торт діаметром 21 см і вагою близько 2 кг:
Для коржів:
- 420 г меду
- 80 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 150 г сметани
- 1 ч.л. з гіркою соди
- 400 г борошна
Для крему:
- 800 г сметани (26-30%, бажано погустіше консистенцією)
- 250 г цукру
- 480 мл жирних вершків (33% і вище)
Приготування медовика Ательє:
Змішуємо сметану з содою, відставляємо в сторону.
З’єднуємо мед, цукор і масло, ставимо на водяну баню і гріємо, помішуючи, поки цукор не розчиниться.
Додаємо сметану з содою і розмішуємо, поки маса не перестане пінитися.
Знімаємо з бані, додаємо борошно і замішуємо тісто – по густоті воно буде приблизно як на пісочні вафлі-трубочки.
Ділимо тісто на 10 рівних частин і по черзі випікаємо – по 10-12 хвилин при температурі 180 градусів. Я робила це в формах по 24 см, вистеленних пергаментом. Можна намалювати на пергаменті кола потрібного діаметру і розподілити тісто шпателем всередині намальованого контуру. Краще пекти по 2 коржі відразу – так тісто менше перестоює.
Готуємо крем. З’єднуємо всі інгредієнти і збиваємо до отримання однорідної пишної маси.
Готові остиглі коржі обрізаємо по краях.
Я кладу зверху на кожен корж тарілку потрібного діаметру і ріжу ножем по контуру.
Обрізки подрібнюємо в крихту.
Промащуємо коржі кремом.
Обмащуємо кремом верх і боки торта.
Обсипаємо крихтою. Ставимо в холодильник хоча б на 3-4 години, а краще на ніч.
Нарізаємо і насолоджуємося.
Приємного чаювання!
Leave a Reply