Мідії з фаршем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Мидии с фаршем

Коли я була маленькою , то дуже дивувалася , як це моя мама може знайти співрозмовника в практично будь-якому місці. Потім того ж дивувалася моя дочка. Тепер вона сама може розговорити будь-кого.
І Мімі , господиня англомовного кулінарного сайту , куди б не пішла , відразу знаходить собі співрозмовника . Вона кулінара по очах бачить . Ось жінка на ринку дивиться закоханими очима на кальмара – своя людина . «А як ? А скільки ? А ось це кладете ? А я ось так … » Розлучаються кращими друзями , обмінявшись парою – трійкою рецептів чи порад .

Сама Мімі на ринку закохалася в мідій. Любов з першого погляду. Лежать собі , поблискують чорним з синюватим відливом. Обіцяють незабутні смакові відчуття. Мідії у Мімі асоціюються з морем і морськими ресторанами . ( У мене асоціація з промерзлою грудкою морського коктейлю. Втім , теж їстівне. Вже напевно , зі свіжим не порівняти. )
Мімі відразу представила , як все, що вона найбільше любить – шинка , ковбасний фарш , біле вино , петрушка з’єднуються з цими маленькими дарами моря. Та ще хрусткий багет … Ммм !
Допомагати Мімі управлятися з мідіями взявся її прийомний син , 16 -річний хлопчик. Вони з чоловіком Мімі завжди хочуть , щоб вона готувала побільше. Якщо бачать піцу , велику піцу , до речі , то відразу питання : « По дві на людину ? »
Мімі знайшла все , що хотіла для приготування обіду. І ковбасний фарш в м’ясника , і помідори. А , ні, про помідори забула. Довелося використовувати домашні заготовки.
До ланчу було уже готове смажене курча і Мімі вдосталь побродила по пляжу . А потім вони з сином взялися за мідій.
Для того , щоб приготувати мідій з фаршем , вам знадобиться:

  • 2 кг свіжих мідій
  • 2 шт. цибулі шалот , дрібно нарізані
  • 4-5 зубчиків часнику
  • 6 скибочок шинки , теж дрібно порізати
  • 300 г якісного свинячого ковбасного фаршу
  • 1 стакан білого вина
  • великий пучок петрушки
  • свіжі панірувальні сухарі
  • 120 г несолоного вершкового масла
  • трохи оливкової олії
  • чорний перець

Як приготувати мідій з фаршем :
1. Очистіть мідій під холодною проточною водою. Помістіть їх у велику каструлю і додайте біле вино і трохи чорного перцю. Кришку не накривайте . Варіть , поки мідії не відчиняться , приблизно 5 хв . ( Мідій не потрібно виймати з стулок. ) Воду злийте , але не виливайте.
2 . Розтопити вершкове масло , обсмажте цибулю шалот і часник до золотистого кольору , додайте шинку і ковбасний фарш. Натискайте його виделкою , щоб не було грудок.
3. На оливковій олії підсмажте панірувальні сухарі. Вони повинні злегка похрускувати .
4 . Покладіть в сковорідку з фаршем мідії. Переконайтеся , що мідії повністю закриті ковбасним фаршем з шинкою. Можна додати кухлик бульйону, що залишився від варіння мідій. Туди ж покласти підсмажені сухарі і петрушку , все перемішати. Подавати з картоплею фрі.

236_05_09_2013_49
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!