Сьогодні у мене для вас – новий рецепта салату. Для святкового меню він підійде прекрасно – поєднання креветок, моцарели і апельсина просто відмінне. Але є одна рекомендація: заправляйте цей салат безпосередньо перед тим, як розкладати по тарілках, вже за столом. Інакше салатна зелень може встигнути пожухнути від кислоти, яка є в заправці.
Апельсин можна замінити самим новорічним фруктом – мандарином. При цьому я раджу обов’язково зняти плівки з часточок – навіщо вам зайвий компост в салаті? 😉
Інгредієнти для салату з креветками на 4 порції:
- 200 г салатної суміші (у мене рукола і лолло Бьондо)
- 300 г креветок (в розмороженому і очищеному вигляді)
- 1-2 апельсини
- 200 г міні-моцарели в заливці або аналогічна по вазі кількість звичайної моцарели
Для заправки:
- 50 мл соєвого соусу
- 25 мл бальзамічного оцту
- 40 мл рослинного масла
- 25 г цукрової пудри
- 50 г ошкуренного мигдалю або кешью
- 1 зубчик часнику
Приготування салату з креветками:
Готуємо заправку. Для цього кладемо в склянку всі інгредієнти.
Перемелюємо погружним блендером.
Креветки солимо, перчимо і обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю рослинного масла по 1 хвилині з кожної сторони (якщо креветки великі – смажимо трохи довше).
Далі потрібно вирізати філе з апельсина. Для цього зрізаємо з нього шкірку разом з білими плівками.
І вирізаємо сегменти.
Кладемо всі інгредієнти, крім заправки, в миску з салатною сумішшю і перемішуємо.
Перед самою подачею заправляємо і перемішуємо.
Смачного!