Суп – пюре зі шпинату

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Суп — пюре из шпината

Шпинат це джерело вітамінів А і С , а також білка , до того ж більшість вітамінів зберігаються після термічної обробки. А якщо готувати м’ясні чи рибні страви з додаванням шпинату , то засвоюваність даних страв покращитися. Якщо вас зацікавили всі ці корисні якості шпинату , то думаємо , вам сподобатися ніжний і легкий суп – пюре зі шпинату . Для його приготування ми будемо використовувати курячий бульйон , а якщо ви заміните його на овочевий бульйон або ж воду , то ви отримаєте супероблегченний супчик , яким можна харчуватися в піст або під час дієти.

Для того щоб приготувати суп – пюре зі шпинату вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля ( велика) – 1 штука ,
  • шпинат заморожений або свіжий – 400 грам ,
  • корінь імбиру – 3 см. ,
  • часник – 3 зубчики ,
  • чорний мелений перець і сіль за смаком ,
  • олія оливкова – 3 ст. ложки ,
  • курячий бульйон (готовий) – 350 мл . ,
  • цибуля ріпчаста ( середня) – 1 штука ,
  • сік лимонний – 1 ч. ложка .

Правильне приготування суп – пюре зі шпинату

Для початку очистимо корінь імбиру і натремо його на дрібній тертці. Потім очистимо зубчики часнику і порубати їх невеликими кубиками. Очищаємо головку цибулі і нарізаємо невеликими півкільцями.

У глибокій сковорідці розігріваємо оливкове масло і відправляємо в неї підготовлені інгредієнти : цибулю , імбир і часник. Тушкуємо хвилини 4 .

Потім додаємо в сковорідку шпинат , чекаємо поки він розтане і потім вливаємо бульйон , який можна замінити овочевим бульйоном для того щоб зменшити калорійність супчика . Перемішуємо все , солимо і перчимо за смаком.

Потім додаємо попередньо очищений і порізаний дрібним кубиком картоплю. Доводимо масу до кипіння і потім варимо ще 10 хвилин на повільному вогні.

Потім переливаємо суп в чашу блендера і збиваємо масу. Потім переливаємо пюре назад в сотейник або глибоку сковороду і доводимо до закипання.

Після розливаємо по тарілках і сервіруємо листочками свіжого шпинату або грінками.

Legkiy-sup-iz-shpinata

Приємного вам апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!