Шпинат це джерело вітамінів А і С , а також білка , до того ж більшість вітамінів зберігаються після термічної обробки. А якщо готувати м’ясні чи рибні страви з додаванням шпинату , то засвоюваність даних страв покращитися. Якщо вас зацікавили всі ці корисні якості шпинату , то думаємо , вам сподобатися ніжний і легкий суп – пюре зі шпинату . Для його приготування ми будемо використовувати курячий бульйон , а якщо ви заміните його на овочевий бульйон або ж воду , то ви отримаєте супероблегченний супчик , яким можна харчуватися в піст або під час дієти.
Для того щоб приготувати суп – пюре зі шпинату вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля ( велика) – 1 штука ,
- шпинат заморожений або свіжий – 400 грам ,
- корінь імбиру – 3 см. ,
- часник – 3 зубчики ,
- чорний мелений перець і сіль за смаком ,
- олія оливкова – 3 ст. ложки ,
- курячий бульйон (готовий) – 350 мл . ,
- цибуля ріпчаста ( середня) – 1 штука ,
- сік лимонний – 1 ч. ложка .
Правильне приготування суп – пюре зі шпинату
Для початку очистимо корінь імбиру і натремо його на дрібній тертці. Потім очистимо зубчики часнику і порубати їх невеликими кубиками. Очищаємо головку цибулі і нарізаємо невеликими півкільцями.
У глибокій сковорідці розігріваємо оливкове масло і відправляємо в неї підготовлені інгредієнти : цибулю , імбир і часник. Тушкуємо хвилини 4 .
Потім додаємо в сковорідку шпинат , чекаємо поки він розтане і потім вливаємо бульйон , який можна замінити овочевим бульйоном для того щоб зменшити калорійність супчика . Перемішуємо все , солимо і перчимо за смаком.
Потім додаємо попередньо очищений і порізаний дрібним кубиком картоплю. Доводимо масу до кипіння і потім варимо ще 10 хвилин на повільному вогні.
Потім переливаємо суп в чашу блендера і збиваємо масу. Потім переливаємо пюре назад в сотейник або глибоку сковороду і доводимо до закипання.
Після розливаємо по тарілках і сервіруємо листочками свіжого шпинату або грінками.
Приємного вам апетиту!