Торт “Естерхазі” від Тетяни

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Останній торт в цьому році. Його довго чекали, я довго збиралася з думками, щоб за нього взятися. Нарешті.

В основі торта – класичний дакуаз, який може готуватися на мигдалі, на фундуку або на їх суміші. У моєму варіанті коржі мигдальні. Крем – масляний на основі заварного. Заливка зверху – біла помада з характерною шоколадною павутинкою. Торт не особливо складний, якщо не рахувати помади. Але ви можете спокійно купити готову – навіть у нас вона є у продажу на полицях з ваніліном, желатином та іншими кондитерськими витребеньками. При бажанні ви можете спростити собі життя і залити торт м’яким ганашем з білого шоколаду.

Інгредієнти для торта Естерхазі на торт діаметром 21 см:

Для коржів:

  • 250 г білків
  • 250 г цукру
  • 250 г меленого мигдалю або фундука

Для крему:

  • 2 жовтки від яєць С-1
  • 85 г цукру
  • 35 г кукурудзяного крохмалю
  • 300 мл молока
  • 1 стручок ванілі або 1 ч.л. ванильної есенції
  • 360 г вершкового масла кімнатної температури
  • 80 г меленого смаженого фундука

Для обробки:

  • 2 ст.л. абрикосового джему
  • 200 г білої помади (див анотацію до рецепту)
  • 1 ч.л. какао-порошку

Приготування торта Естерхазі:

100 г нарубаного смаженого фундука або смажених мигдальних пелюсток

Готуємо коржі. Білки збиваємо до стійкої піни. Не припиняючи збивати, поступово додаємо цукор. Збиваємо до середніх піків.

lemon-meringue-pie-7

Додаємо горіхи і акуратно змішуємо їх в меренгу. Перекладаємо масу в мішок з прямою насадкою.
Я пекла коржі по 2 за раз (всього їх потрібно 6) на деку. Отже. Беремо пергамент, малюємо на ньому кола діаметром 21 см. Кладемо на деко. По спіралі укладаємо всередину окружності меренги.

esterhazy-1

Готуємо по 20-25 хвилин в розігрітій до 160 градусів духовці, до золотистих країв. Повторюємо з рештою тіста. Даємо коржам трохи охолонути і акуратно знімаємо пергамент.

Готуємо крем. Жовтки збиваємо c цукром і крохмалем до отримання пишної світлої маси.

vanilny-puding-s-persikom-3

Стручок ванілі розрізаємо на 2 частини вздовж і вискребаємо насіння.

vanilny-puding-s-persikom-2

Кладемо насіння і сам стручок в кухлик, наливаємо молоко і ставимо на конфорку. Доводимо до кипіння, вимикаємо і даємо постояти під кришкою 10 хвилин. Потім проціджуємо і при постійному розмішуванні віночком вливаємо тонкою цівкою в жовткову суміш. Переливаємо назад в каструлю і ставимо на помірний вогонь. Варимо, постійно помішуючи віночком, до загустіння.

shokoladno-vanilnyi-pudding-s-klubnikoi-4

Знімаємо з вогню. Викладаємо в миску, накриваємо поверхню харчовою плівкою і ставимо остигати. Я остуджую на крижаній бані для прискорення процесу.
Кладемо крем в чашу міксера, починаємо збивати на середніх оборотах. Потроху додаємо нарізане шматочками вершкове масло.

dakuaz-s-maslyanym-kremom-8

В кінці додаємо мелений фундук. Крем готовий.

Промащуємо коржі кремом, залишаємо трохи для боків і змащуємо їх. Обсипаємо нарубаними горіхами.

Останній корж кладемо до верху тією частиною, яка прилягала до пергаменту – вона більш рівна. Змащуємо верх абрикосовим джемом і ставимо торт в холодильник на пару годин. Виймаємо.

Частиною помади офарблюємо какао, кладемо в корнетик або мішок з тонкою насадкою або просто зрізаним куточком. Покриваємо верх білою помадою, поверх неї наносимо кола шоколадною. За допомогою зубочистки робимо з кіл павутинку.

Торт готовий.

Перед подачею після холодильника йому потрібно дати постояти при кімнатній температурі хвилин 20, щоб крем трохи відігрівся.

 

esterhazy

Смачного і з наступаючим!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.