Як зварити курячий бульйон – швидкий рецепт

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Как сварить куриный бульон - быстрый рецепт

У багатьох рецептах перших страв, різних рагу, соусів та інших страв з рідкої складової, потрібно бульйон – курячий, м’ясний або овочевий. Курячий в цьому плані є найбільш універсальним, тому поки даю вам його, найпростіший рецепт. Є, звичайно, багато варіацій, з додаванням різних ароматичних інгредієнтів і різним часом варіння, але до них ми доберемося пізніше. А поки – найпростіше і швидке, що можна зробити вдома.

Інгредієнти на 2 літри бульйону:

  • 1 середня цибулина
  • близько 1,5 кг курячих спинок або ніжок, нарубаних на невеликі шматочки
  • 2 літри окропу
  • 2 лаврові листки
  • сіль за смаком

У великій каструлі на середньому вогні розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо крупно нарізану цибулю і смажимо, помішуючи, протягом 2-3 хвилин. Перекладаємо цибулю на тарілку.
Злегка збільшуємо вогонь під каструлею і в декілька заходів підрум’янюємо в каструлі шматочки курки. Повертаємо в каструлю цибулю, вливаємо окріп і кладемо лавровий лист. Додаємо 1-2 ч.л. солі (або не додаємо зовсім, якщо потрібен несолоний бульйон – наприклад, для різотто).
На сильному вогні доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо близько 30 хвилин, знімаючи в процесі піну.
Готовий бульйон проціджуємо і використовуємо за потребою.
Я заморожую надлишки бульйону в силіконовій формі для льоду. Це дуже зручно, коли для приготування страви потрібно зовсім небагато бульйону.
Бульйон можна зберігати до 2 днів в холодильнику або до 3-4 місяців в морозильній камері.

kurinyj-bulon-2

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!