Як прикрасити стіл на Новий Рік 2017

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Как украсить стол на Новый Год 2017 1

Напередодні настання Нового Року кожен з нас замислюється про те, як правильно прикрасити святковий стіл. Здавалося б, невелика наука, але стільки різних дрібниць потрібно врахувати, адже страви повинні бути не тільки смачними, вони так само повинні відповідати духу наступаючого нового року і відображати характер його господині – Вогняної Мавпи.
Треба сказати, що не дивлячись на свій артистичний, веселий і енергійний характер, мавпа легко може продемонструвати вам і свої кепські сторони. Вона примхлива й мінлива. А для того, щоб Вогняна Мавпа була до вас прихильна, зустріти її потрібно як личить.

Найголовніше правило, яке вам слід засвоїти, перш ніж планувати новорічне меню, це те, що святковий стіл повинен бути багатим, на ньому має бути багато яскравого, блискучого і красивого. Мавпі точно припадуть до душі кришталеві келихи і салатниці, які будуть красиво відбивати світло. А ще вона любить солодощі, тому приготуйте вишуканий десерт, який подається в скляних стаканах, наприклад листковий десерт “Новорічний”.

Листковий десерт “Новорічний”

Інгредієнти:

  • Зефір – 150 грам
  • Горіхи волоські (подрібнені) – 70 грам
  • Хурма – 2 штуки
  • Сметана (20% жирності або вище) – 200 грам
  • Мандарин – для прикраси

Приготування листкового десерту “Новорічний”

1. Зефір і хурму поріжте на дрібні шматочки.
2. Візьміть скляні келихи і шар за шаром укладіть в них всі інгредієнти. Шари йдуть в такому порядку: зефір, сметана, волоські горіхи, сметана, зефір, сметана, хурма, сметана. Після повторюйте всі верстви заново.
3. Прикрасьте зверху десерт часточкою очищеного мандарина і подавайте на святковий стіл!

c83920

Мавпа найбільше любить натуральні солодощі, тому нехай на вашому новорічному столі буде багато різних фруктів, горіхів і ягід. Господині наступаючого року таке розмаїття смакоти точно припаде до душі.

Фруктово-желейний торт “Мандарини, апельсини”

Інгредієнти:

  • Желатин – 40 грам
  • Вода – 600 мілілітрів
  • Яйця – 3 штуки
  • Цукор – 2 склянки
  • Сметана – 900 грамів
  • Сода харчова – 1 чайна ложка
  • Борошно пшеничне – 250 грам
  • Мандарини – 500 грам
  • Апельсини – 4 штуки
  • Ванілін – 1 пакетик

Приготування фруктово-желейного торта “Мандарини, апельсини”
1. Замочіть желатин у воді, відповідно до інструкції. Залиште його для набухання на 40-60 хв.
2. 3 яйця збити з однією склянкою цукру до однорідності. У цю суміш додати гашену соду і 1/2 склянки сметани, добре перемішати. Висипати сюди ж 250 грам борошна і вимісити однорідне рідке тісто.
3. Вилийте тісто в прямокутну форму і запікайте в духовці при 180 градусах протягом 15-20 хвилин.
Готовий корж поріжте кубиками товщиною не більше 1 сантиметра.
4. Очистіть цитрусові від шкірки. Мандарини розберіть на окремі часточки, а апельсини поріжте тонкими кружечками.
5. 800 грам сметани змішати зі склянкою цукру і за допомогою міксера збити до кремоподібної маси.
6. Підігрійте набряклий желатин, не доводячи його до кипіння, а потім змішайте його з ваніліном і остудіть при кімнатній температурі. Після охолодження желатин потрібно поступово додати в збиту сметану. Добре все розмішайте.
7. Візьміть роз’ємну форму і викладіть на її дно і з боків кружечки апельсинів і часточки мандаринів.
8. Влийте близько 1/2 всього сметанного крему з желатином.
9. Зверху викладіть шматочки бісквіта, часточки мандаринів і шматочки апельсинів.
10. Залийте кремом що залишився, прикрийте форму харчовою плівкою і приберіть все в холодильник на 4 год. або на всю ніч, до повного застигання.
11. Акуратно вийміть застиглий торт з форми, перевернувши його, і подавайте на святковий стіл.
Десерт виходить гарним і ефектним, як раз те, що потрібно!

dc8b45

А щоб Мавпа відчувала себе як вдома, перетворіть ваш новорічний стіл у справжні тропіки. Наприклад, ви можете прикрасити ваші улюблені салати пальмами з оливок або маслин.

Пальми з оливок або маслин

Вам будуть потрібні: оливки або маслини без кісточок; пір’я зеленої цибулі; довгі шпажки.

Приготування пальми з оливок або маслин

1. З маслин / оливок злийте воду.
2. Пір’я цибулі промийте, зріжте білясту частину. Відступивши трохи від основи, поріжте пір’я на тонкі смужки.
3.Насадіть маслини / оливки на шпажки, залишивши трохи порожнього місця зверху і знизу.
4. Зверху насадіть зелену цибулю так, щоб вийшла верхівка пальми, а низ шпажки застроміть в салат.
Тепер будь-який салат схожий на справжнісінький тропічний острів.

048646


badd10

Але не варто захоплюватися тропічними деревами, все ж наша рідна ялинка – традиційний символ нового року. Якщо не буде ялинки, то Дід Морозу ніде буде залишити подарунки, правильно?

Прикраса для столу “Ялинка”

Вам потрібно: половинка яблука; трикутники сиру; свіжа зелень; помідори; шпажка; плоска тарілка.

Оформлення прикраси для столу “Ялинка”

1. Покладіть половинку яблука на тарілку зрізом вниз і застроміть в нього шпажку.
2. Навколо яблука красиво розкладіть свіжу зелень.
3. Насадіть на шпажку трикутнички сиру так, щоб широка основа була в центрі ялинки, а зовні стирчали тільки гострі куточки.
4. Вершину ялиночки прикрасьте часточкою помідора або зірочкою з сиру.
5. Розкладіть навколо вашого деревця скибочки помідор, щоб вийшло ще яскравіше і красивіше.

25620e
Насправді, таку ялинку можна приготувати майже з чого завгодно, була б фантазія. Ось ще кілька варіантів її приготування, у тому числі з фруктів.
e6f1e3

І не забудемо про доброго чарівника Діда Мороза, який приносить подарунки і дорослим, і дітям. Обов’язково знайдіть на своєму столі місце і для цього казкового персонажа.

Салат “Дід Мороз”

Інгредієнти:

  • Яйце куряче відварне – 1 штука
  • Куряче філе відварне – 500 грам
  • Шинка – 200 грам
  • Маслини – 50 грам
  • Печериці консервовані нарізані – 1 баночка
  • Олія – ​​1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Сир тертий – 100 грам
  • Огірки солоні – 4 штуки
  • Майонез – за смаком

Для прикраси:

  • Яйця курячі відварні – 2 штуки
  • Маслини – 2 штуки
  • Перець солодкий червоний – 1 штука

Приготування салату “Дід Мороз”
1. Порізані гриби змішати з рослинним маслом і дати їм постояти протягом 5-10 хвилин.
2. Шинку, яйце, маслини, солоні огірки і відварене куряче філе порізати дрібними кубиками і змішайте в тарілці.
3. Додайте в салат шампіньйони.
4. Посипте все тертим сиром.
5. Заправте салат майонезом, посоліть за смаком і перемішайте.
6. Викладіть салат на плоску тарілку у формі овалу.
7. Візьміть яйця для прикраси салату, відокремте жовтки від білків і натріть їх окремо.
8. Болгарський перець очистіть від насіння і поріжте дуже дрібною соломкою.
9. Прикрасьте салат так, щоб у вас вийшла особа Діда Мороза, як показано на фотографії.

bfd62b

Ви знаєте, що у Діда Мороза обов’язково повинні бути помічники, давайте ж зліпимо парочку їстівних сніговиків, щоб прикрасити ними наш святковий стіл.

Прикраса для столу “Сніговики”

Вам потрібно: варені яйця; бутончики гвоздики; чорний перець горошком; морквина; зубочистки.

Оформлення прикраси для столу “Сніговики”

1. Відріжте від яєць з широкої сторони невелику частину, щоб можна було легко витягти жовток, але і білок при цьому залишався здебільшого цілий.
2. Надіньте на зубочистку два кружальця морквини, щоб вийшов капелюшок.
3. Насадіть на зубочистку голову сніговика – жовток, і його тільце – білок.
4. З гвоздики зробіть гудзички, а з перцю – очка. Носик робиться з морквини.
5. Збоку застроміть сніговикові зубочистку так, наче він привітно махає вам рукою.

Ось такі кумедні помічники Діда Мороза у вас вийдуть. Поставте їх кожному гостю на тарілку або просто розставте їх на столі. А можна прикрасити ними салат, поставивши одного такого сніговика під пальму, вийде кумедна картинка.

7bdfd2

З фруктів також можна придумати щось незвичайне. Чому б не надіти новорічні шапочки на виноградинки?

Прикраса для столу з винограду

Вам потрібно: виноград без кісточок; банан; полуниця; маленькі зефірки; зубочистки.

Оформлення прикраси для столу з винограду

1. Промийте фрукти і ягоди. Банан очистіть від шкірки, виноград від гілочок, а полуницю від хвостиків.
2. Поріжте банан кружечками.
3. Надіньте на зубочистку спочатку виноградинку, потім кружечок банана, полуницю і маленьку зефірку в кінці.
Виходить дуже мило і смачно.

bf384a

Насправді варіантів прикраси новорічного столу безліч, в цій статті описані лише кілька, але на їх основі ви легко можете придумати що-небудь своє. Створюйте справжні витвори мистецтва, використовуючи підручні інгредієнти. Ви зумієте перетворити будь-який салат в картину, зобразивши на ній різдвяні свічки, тропічні пейзажі, дивовижних птахів та багато багато іншого, варто тільки трохи підключити фантазію. Господиня наступаючого року обов’язково оцінить всі ваші старання і порадує вас добрими змінами в майбутньому.

Щоб вам легше було щось таке нафантазувати, ось вам ще трохи ідей прикраси новорічних салатів.

3f9c9d
c9b35b
Нехай ваш новорічний стіл буде найкрасивішим, а страви на ньому – найсмачнішими! З наступаючим вас 2017 роком! Добрих свят і гарного настрою!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.