Запечений лосось

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Запеченный лосось

Лосось – це дивовижно смачна риба , яку можна і засолюють , і смажити і варити. Але , мабуть, найкращі смакові якості набуває саме запечений лосось. Тут наведено рецепт приготування соковитого і ніжного лосося , запеченого в духовці з сиром і грибами.Інгредієнти:

  • Лосось,
  • Оливки,
  • Петрушка,
  • Печериці,
  • Сир,
  • Цибуля,
  • Черрі,
  • Шампінйони.

Для приготування потрібно підготувати рибу , два- три шматки лосося приблизно по 200 грамів кожен . Рибу потрібно обмити і залишити обсихати , потім солимо і перчимо її , укладаємо в деко , змащене вершковим маслом. Тепер наріжемо половинку лимона часточками , з іншої половинки лимона видавлюємо сік і збризкуємо їм шматки риби . Лимон , порізаний часточками , викладаємо на лосось. Накриваємо деко рушником або фольгою , щоб риба трохи замаринувалася .
Тим часом нарізаємо кілька пучків петрушки і натираємо на крупній тертці 100 грам сиру твердого сорту . Середню цибулину нарізаємо на дрібні шматочки , а також моєму , обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками близько 200 грам печериць . Цибулю обсмажуємо на рослинному маслі до прозорого кольору , сюди ж додаємо шампіньйони і обсмажуємо їх до того часу , коли випарується вся рідина . У цю суміш можна додати трохи солі.

Тепер повернемося до риби. На замариновані шматки викладаємо петрушку досить товстим шаром. Другим шаром на лосось викладаємо обсмажені з цибулею гриби. Зверху все це потрібно змастити жирним майонезом і поставити запікатися в розігріту духовку при температурі 180 градусів приблизно на 20 хвилин. По закінченні цього часу дістаємо блюдо з духовки , посипаємо його сиром і знову ставимо в духовку , вимкнувши при цьому вогонь . Коли сир повністю розплавиться – лосось можна діставати і викладати на тарілки. Прикрасити страву можна помідорами чері або великими оливками. Риба виходить ароматною і ніжною.

455769-1383505168

Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!