- 5 горошин чорного перцю
- 3 сушених ягід ялівцю
- 5 ч. л. солі
- 3 ч. л. цукру
- 2 обпатраних скумбрії без кісток
- 6 ст. л. рубленого кропу
Соус:
- 3 ст. л. діжонськой гірчиці
- 0,5 ч. л. цукру
- 1 ст. л. червоного вина
- половина лимона, нарізаного тонкими часточками
- 1 ст. л. соняшникової олії
В ступці подрібнити горошини чорного перцю і ягоди ялівцю, змішати з сіллю і цукром.
Рибу поздовжньо розрізати на 2 рівні частини, на одну з них викласти суміш з прянощів і рубленого кропу і накрити верхівку іншим філе. Рибу загорнути у фольгу, покласти у форму під гніт і поставити в холодильник на 24-36 год. (Перевертати кожні 12 годин).
Змішати гірчицю, цукор, вино, лимон і соняшникову олію. Мариновану рибу звільнити від фольги, викласти на блюдо, полити гірчичним соусом.
Приємного апетиту!