Мультиварка це універсальне пристосування , за допомогою якого можна приготувати безліч різноманітних страв. Але головною перевагою мультиварки є приготування продуктів на пару. Приміром , рибні котлети на пару в мультиварці виходять такими ніжними , смачними і ще до того ж дієтичними , що дане блюдо можна ввести в раціон не тільки людям, що знаходяться на дієтичному харчуванні , але і маленьким дітям .
Для того щоб приготувати рибні котлети на пару в мультиварці вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- рибний стейк (форель ) – 2 – 3 штуки ,
- цибуля ріпчаста – 1 штука ,
- яйце куряче – 1 штука ,
- білий батон – 1 скибочка ,
- сіль і чорний мелений перець за смаком ,
- молоко – 50 мл .
Правильне приготування рибних котлет на пару в мультиварці
Потрібно спочатку очистити рибний стейк або можна використовувати будь-яку рибну частину , знімаємо шкіру і видаляємо кістки.
Ріпчасту цибулю очищаємо і розрізаємо на кілька частин. Потім рибу разом з цибулею пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
Білий батон потрібно попередньо замочити в молоці , потім змішати розмочений хліб з рибним фаршем. Додаємо сіль і чорний мелений перець , перемішуємо. Потім збиваємо яйце і ще раз перемішуємо.
З отриманого фаршу формуємо невеличкі котлетки ( овальні або круглі) .
У чашу мультиварки наливаємо невелику кількість води (приблизно 1 літр). Потім встановлюємо решітку, яка пристосована для приготування страв на пару. Викладаємо рибні котлетки на ці решітки. Закриваємо кришку мультиварки і виставляємо режим « На пару » залишаємо готуватися котлеткам хвилин на 25 – 30.
В цей же час , у воді яку заливали в чашу мульти можна відварити будь – які овочі.
Готові котлети подаємо з будь-яким соусом або вареними овочами або рисом.
Приємного вам апетиту!