Я іноді просто диву даюся, наскільки смачні речі виходять з невеликої кількості інгредієнтів. Наприклад, як у випадку з цією гарячою закускою. Тут у нас креветки, бекон і соус, який може бути зовсім не таким, як в рецепті (тут ще відмінно відіграє тар-тар або “тисяча островів”, наприклад). Підсумок – дуже смачне блюдо, яке вимагає зовсім небагато зусиль на приготування.
Це відмінна закуска до вина.
Інгредієнти на 2 порції:
- 30 великих креветок
- 30 тонких скибочок бекону
Для соусу:
- 200 г томатів у власному соку
- 1 зубчик часнику
- 1/4 ч.л. табаско або аналогічного перцевого соусу (кількість можна регулювати за смаком)
- сік половини лайма
- 1 ст.л. цукру
- 1/4 ч.л. солі
Готуємо соус. Томати разом з соком кладемо в сотейник. Додаємо нарізаний пластинками часник, табаско і цукор. Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні близько 5-7 хвилин. Знімаємо з вогню.
Подрібнюємо соус блендером до гладкого стану.
Додаємо за смаком сіль і лаймовий сік. Ретельно перемішуємо і ще раз прогріваємо. Остуджуємо.
Кожну креветку обертаємо беконом.
Смажимо на середньо сильному вогні на змащеній маслом сковороді до готовності з обох сторін. Для варено-морожених креветок досить 1-1,5 на кожну сторону, для сирих – 3-4 хвилини з кожного боку, але на трохи меншому нагріванні. Час може збільшуватися або зменшуватися залежно від розміру креветок.
Перекладаємо готові креветки на тарілку і подаємо з гарячими соусом і часточками лайма.
Смачного!
Leave a Reply