От за що люблю літо – так це за велику кількість самих різних овочів, зелені і фруктів на ринку. Сьогодні ось знову лазила по базарі та нагорнула красивих і смачних помідорів різних сортів. Вони соковиті і солодкі – такі, якими бувають тільки в сезон. І такі помідори самий смак їсти в сирому вигляді – наприклад, в салатах.
Я пропоную вам рецепт найпростішого, але такого красивого і смачного літнього салату. Солодкість стиглих томатів тут відмінно підкреслює пікантна базилікового заправка (її, до речі, можна пристосувати і під інші салати на ваш смак).
Інгредієнти для томатного салату з базиліковою заправкою на 4 порції:
Для салату:
- 600-800 г асорті помідорів
- 150 г листя салату (за бажанням)
- листя базиліка для подачі
Для заправки:
- невеликий пучок базиліка
- 3 ст.л. оливкової олії
- 2 ст.л. білого винного або яблучного оцту
- 1 ч.л. цукру
- 1 ч.л. діжонської або іншої гладкої гірчиці
- 2 зубчики часнику
- сіль і перець за смаком
Приготування томатного салату з базиліковою заправкою:
Готуємо заправку. Для цього кладемо всі інгредієнти в чашу.
Перемелюємо блендером до однорідного стану.
Помідори нарізаємо кільцями товщиною близько пів сантиматра. Кладемо в тарілки томати, салатові та базилікове листя, поливаємо заправкою і подаємо.
Це, до речі, ідеальний акомпанемент до м’яса.
Смачного!