Новорічний салат «На траві дрова»

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Новогодний салат «На траве дрова» 1

Незвичайна назва салату « На траві дрова » він отримав за свій зовнішній вигляд , тобто на дрібно посічену зелень викладаються довгі сухарики , які дуже нагадують дрова , які розкидані на зеленій травичці. Інгредієнти для приготування салату використовуються найпростіші, але це не робить салат простим , правильно викладений і прикрашений салат , навіть найпростіший , може здивувати всіх не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і смаковими даними. Якщо ви не купуєте сухарики в магазині , радимо вам приготувати їх самостійно , для цього потрібно нарізати хліб тонкими смужками і висушити в духовці або на сухій сковорідці.

Для того щоб приготувати новорічний салат « На траві дрова » вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • куряче філе – 300 грам ,
  • цибуля ріпчаста – 2 штуки (невеликі ) ,
  • морква – 1 штука ,
  • сир ( будь-який) – 200 грам ,
  • яйця курячі – 2 штуки ,
  • майонез – 200 грам ,
  • житні готові сухарики – 100 грам ,
  • сіль і чорний мелений перець за смаком ,
  • свіжа зелень кропу і петрушки по 0,5 пучка.

Правильне приготування новорічного салату « На траві дрова »

Для початку потрібно відварити всі необхідні інгредієнти , а це куряче філе і яйця.

Відварну курячу грудку потрібно порізати дрібно або порвати руками на невеликі волокна.

Відварені і очищені яйця потрібно потерти на дрібній тертці.

Ріпчасту цибулю потрібно очистити і нарізати тонкими четвертинками . Для приготування салату краще всього використовувати червону або ж фіолетову цибулю.

Очищену свіжу моркву треба натерти на середній тертці .

Сухарики перекладаємо в глибоку чашу , додаємо пару ложок майонезу і перемішуємо . Не забудьте залишити кілька сухариків для сервірування страви.

Сир натираємо на середній тертці.

Підготовлені цибулю і моркву слід обсмажити до м’якості в невеликій кількості рослинного масла.

Потім починаємо формувати салат.

На плоску тарілку або блюдо викладаємо першим шаром сухарики з майонезом. потім йде шар з курячого філе , а після викладаємо обсмажену цибулю з морквою. Далі промазуємо майонезом. Потім викладаємо натерті на тертці яйця і сир , за смаком солимо і додаємо перець між шарами.

Промиту зелень потрібно подрібнити і посипати нею верх салату. Потім на цю зелень викладаємо сухарики що залишились (без майонезу ) .

salat2

Приємного вам апетиту і з наступаючим Новим роком !

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!