Незвичайна назва салату « На траві дрова » він отримав за свій зовнішній вигляд , тобто на дрібно посічену зелень викладаються довгі сухарики , які дуже нагадують дрова , які розкидані на зеленій травичці. Інгредієнти для приготування салату використовуються найпростіші, але це не робить салат простим , правильно викладений і прикрашений салат , навіть найпростіший , може здивувати всіх не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і смаковими даними. Якщо ви не купуєте сухарики в магазині , радимо вам приготувати їх самостійно , для цього потрібно нарізати хліб тонкими смужками і висушити в духовці або на сухій сковорідці.
Для того щоб приготувати новорічний салат « На траві дрова » вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- куряче філе – 300 грам ,
- цибуля ріпчаста – 2 штуки (невеликі ) ,
- морква – 1 штука ,
- сир ( будь-який) – 200 грам ,
- яйця курячі – 2 штуки ,
- майонез – 200 грам ,
- житні готові сухарики – 100 грам ,
- сіль і чорний мелений перець за смаком ,
- свіжа зелень кропу і петрушки по 0,5 пучка.
Правильне приготування новорічного салату « На траві дрова »
Для початку потрібно відварити всі необхідні інгредієнти , а це куряче філе і яйця.
Відварну курячу грудку потрібно порізати дрібно або порвати руками на невеликі волокна.
Відварені і очищені яйця потрібно потерти на дрібній тертці.
Ріпчасту цибулю потрібно очистити і нарізати тонкими четвертинками . Для приготування салату краще всього використовувати червону або ж фіолетову цибулю.
Очищену свіжу моркву треба натерти на середній тертці .
Сухарики перекладаємо в глибоку чашу , додаємо пару ложок майонезу і перемішуємо . Не забудьте залишити кілька сухариків для сервірування страви.
Сир натираємо на середній тертці.
Підготовлені цибулю і моркву слід обсмажити до м’якості в невеликій кількості рослинного масла.
Потім починаємо формувати салат.
На плоску тарілку або блюдо викладаємо першим шаром сухарики з майонезом. потім йде шар з курячого філе , а після викладаємо обсмажену цибулю з морквою. Далі промазуємо майонезом. Потім викладаємо натерті на тертці яйця і сир , за смаком солимо і додаємо перець між шарами.
Промиту зелень потрібно подрібнити і посипати нею верх салату. Потім на цю зелень викладаємо сухарики що залишились (без майонезу ) .
Приємного вам апетиту і з наступаючим Новим роком !