Салати з пекінською капустою різноманітні

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (7 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салаты с пекинской капустой разнообразные

Пекінська капуста є порівняно новим для нас овочем. Ці світло-зелені подовжені пухкі качани лише недавно з’явилися в наших магазинах. До того ж пекінську капусту часто помилково іменують качанним салатом.
Пекінська капуста найсмачніша в сирому вигляді. Зі свіжих пухких качанів роблять відмінні салати , а в ніжне хрустке листя пекінської капусти можна , як в листя салату , загортати приготовлені з неї ж або з інших продуктів салати.

Взимку , коли листя свіжої білокачанної капусти стають грубуватими для приготування салатів , то ніжна пекінська капуста стане справжнім порятунком ! Тим більше що з неї в принципі можна готувати такі ж салати , як і з білокачанної . Її східне походження проявляється лише в тому , що в салати з пекінської капусти замість солі прийнято додавати соєвий соус.
По частині калорійності пекінська капуста зі своїми 16 ккал в 100 грамах є справжнім рекордсменом – менше калорій , мабуть, тільки у воді ( в білокачанної – 18 ккал). Зручно і те , що пекінську капусту , на відміну від білокачанної , можна використовувати повністю , до останнього сантиметра . Більш щільну частину можна просто нарізати трохи дрібніші або натерти на тертці , так як в ній дуже багато корисних речовин.
У страв з пекінською капустою більш вишуканий смак і більш приємний аромат. Ідеальним доповненням салатів з пекінською капустою є білий перець.
Пропонуємо Вам салати з пекінською капустою різноманітні . Будь який рецепт Ви можете змінювати і доповнювати за своїм смаком , але основою всіх їх є:

  • пекінська капуста

  Салат “Зимовий”
Пропорції інгредієнтів цього салату визначаються методом « на око» , але в будь-якому випадку буде дуже смачно , адже в цей салат входять: пекінська капуста , круті яйця , відварна курятина , сир моцарелла , можна додати також сухарики і кунжут. А заправляється вся ця розкіш майонезом.
Салат з пекінської капусти з крабовими паличками
Крім зазначених інгредієнтів , будуть потрібні ще відварені яйця і свіжий огірок , за бажанням можна додати консервовану кукурудзу. Заправка традиційна – майонез.
Пекінська капуста з зеленою цибулею , заправлена ??рослинним маслом. За бажанням можна додати відварені яйця і будь-яку зелень – кріп , петрушку , кінзу . І не забудьте додати трохи соєвого соусу.
  Пекінська капуста з горіхами – чудове поєднання . Можна просто додати до капусти арахіс або волоські горіхи і заправити рослинним маслом і соєвим соусом. І взагалі горіхи можна додавати в будь-який салат з пекінською капустою .
   Пекінська капуста з апельсином має дуже ніжний смак. Апельсин нарізається скибочками. Якщо додати зелену цибулю і кукурудзу , скропити соєвим соусом і заправити рослинним маслом , смак буде ще більш яскравим.
Пекінська капуста з печерицями потребує  дещо більше часу , так як печериці ще потрібно замаринувати . Для цього 100 г ретельно вимитих сирих шампіньйонів нарізають тонкими скибочками і заливають маринадом (склад маринаду: 2 ст. Л . Оцту , 1 ч. л. Солі , 1 ч. л. Цукру , 2 ст. Л . Рослинного масла). цибуля нарізається тонкими кільцями , помідори – тонкими кружальцями , капуста тонко шаткується , а потім все викладається на блюдо шарами: спочатку шар пекінської капусти , потім цибулю і помідори , поверх них мариновані гриби, потім ще один шар капусти , і все це заливається маринадом з – під грибів – другої заправки не потрібно.
  Класичний салат з пекінської капусти і курки. Курка може бути відварна або копчена ( з копченою смачніше) . Капусту дрібно нашаткувати , курку і свіжий огірок нарізати кубиками , сир – дрібними шматочками , кріп – дрібно нарізати , все змішати і заправити майонезом. Замість солі можна використовувати соєвий соус.
Пекінська капуста з креветками. Креветки відварити , капусту дрібно нашаткувати , сир натерти на тертці або тонко нарізати дрібними шматочками , додати нарізаний кубиками свіжий огірок і заправити майонезом за смаком.
   Пекінська капуста з ананасами . Дрібно нашатковану пекінську капусту змішати з ананасами , нарізаними дрібними квадратиками , родзинками і меленою корицею ( не переборщити !) , Заправити нежирним майонезом або йогуртом , як слід перемішати і викласти на лист салату або тієї ж пекінської капусти . Прикрасити зверху родзинками і колечком ананаса. Поставити в холодильник на годину-півтори. Якщо додати курку і кукурудзу , вийде ще один класичний салат , а якщо креветки і / або крабові палички – теж класичний , але вже інший.
   Пекінська капуста з корейською морквою . Нашаткувати пекінську капусту , додати до неї корейську моркву ( краще не дуже гостру , інакше вона заб’є смак інших інгредієнтів ) , консервовану кукурудзу , сир і відварну курячу грудку , нарізані соломкою. Заправити майонезом і перемішати. За бажанням можна додати сухарики .
Пекінська капуста з болгарським перцем виглядає дуже ефектно , якщо взяти перці різних кольорів. Смак буде більш багатим , якщо додати маслини і кукурудзу. Заправляти майонезом.
Пекінська капуста зі слабосоленою рибою – досить незвичайний , але дуже смачний салат. На півкачана капусти візьміть приблизно 150 г будь слабосоленої риби: лосося , форелі , сьомги , кети , додайте одну баночку ( 100 г) оливок або маслин , 2-3 яйця , 1 стебло цибулі- порею (не обов’язково) , заправте сумішшю майонезу і йогурту . Смак буде більш багатим , якщо додати пару крапель лимонного соку.
   «Зелений дракон» : 100 г пекінської капусти , 30 г мідій , 1 ст.л. консервованої кукурудзи , 1 ст. л . сметани , 0,5 ч.л. соєвого соусу , 1 ст.л. рослинного масла , сіль за смаком. Спосіб приготування : ретельно промиті мідії обсмажити на олії 2-3 хвилини. Нашатковану капусту змішати з кукурудзою і мідіями , посолити , заправити соєвим соусом і сметаною і перемішати.
 Пекінська капуста з шинкою : капусту , помідори і шинку нарізати середніми кубиками , додати до них кукурудзу , посолити і приправити рослинним маслом. Перед подачею на стіл в салат додати сухарики і ретельно перемішати.
  Пекінська капуста з кальмарами. Нарізати 300 г кальмарів , 2 свіжі огірки , 2 свіжих помідори , 300 г пекінської капусти , 3-4 гілочки кропу , посолити , заправити оливковою олією і 1-2 ч.л. лимонного соку , перемішати , прикрасити зернами граната.
 Пекінська капуста з горошком. Очищену моркву натерти на крупній тертці ; цибулю нарізати півкільцями або невеликими кубиками ; капусту нашаткувати. Можна використовувати консервований горошок або відварити заморожений горошок в киплячій воді протягом 2 хв . З’єднати всі інгредієнти салату , посолити , заправити рослинним маслом і перемішати.

41_31_12_2012_26421
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!