Що може бути простіше , ніж салат зі свіжої капусти . Такий салат дуже простий , але дуже корисний і навіть смачний, як додаткові інгредієнти можна використовувати , свіжі огірки , болгарський перець , морква , помідори і т.д. , варіантів безліч і завжди виходить новий салат , з новим смаком . Видів капусти також як і рецептів салатів існує дуже багато , салат можна заправляти різними соусами , рослинними оліями , майонезом і т.д. Розповімо про декілька варіантів приготування салатів зі свіжої капусти .
Салат зі свіжої капусти та огірків
Для того щоб приготувати салат зі свіжої капусти та огірків вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- білокачанна капуста – 500 грам ,
- свіжі огірки – 2 – 3 штуки ,
- олія оливкова – 3 ст. ложки ,
- оцет бальзамічний – 2 ст. ложки ,
- цукровий пісок – 1 ч. ложка ,
- сіль – 1 ч. ложка .
Приготування
Білокачанну капусту потрібно нашаткувати тонкими смужками.
Огірки слід порізати тонкими смужками або тонкими півкільцями. Капусту перекладаємо в глибоку чашку і поливаємо оцтом , додаємо сіль і цукровий пісок , потім злегка приминаємо руками. Після додаємо нарізані огірки і заправляємо салат оливковою олією. Перемішуємо і за смаком додаємо свіжу зелень.
Салат з капусти з болгарським перцем і морквою
Інгредієнти для приготування салату:
- капуста білокачанна – 0,5 кг ,
- морква – 2 – 3 штуки ,
- болгарський перець (кольоровий) – 2 штуки ,
- цибуля ріпчаста – 1 штука ,
- цукровий пісок – 1 ч. ложка ,
- сіль – 0,5 ч. ложки ,
- оцет ( 70 %) – 0,5 ч. ложки ,
- рослинне масло (нерафіноване ) .
Приготування салату
Для початку потрібно нашаткувати капусту тонко . Потім очищаємо моркву і натираємо на тертці для корейських салатів. Болгарський перець промиваємо , видаляємо насіння і плодоніжку , потім нарізаємо тонкими смужками. Цибулю ріпчасту очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.
Капусту , цибулю та моркву перекладаємо в чашку , додаємо цукровий пісок , сіль і оцет , потім приминаємо злегка руками. Після додаємо болгарський перець і за бажанням посічену свіжу зелень. Перемішуємо і заправляємо салат рослинною нерафінованою олією . Ще раз перемішуємо і подаємо на стіл.
Приємного вам апетиту!
Leave a Reply