Салат зі свіжої капусти

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 голосов, средний: 4.25 из 5)
Loading...
Салат из свежей капусты 1

Що може бути простіше , ніж салат зі свіжої капусти . Такий салат дуже простий , але дуже корисний і навіть смачний, як додаткові інгредієнти можна використовувати , свіжі огірки , болгарський перець , морква , помідори і т.д. , варіантів безліч і завжди виходить новий салат , з новим смаком . Видів капусти також як і рецептів салатів існує дуже багато , салат можна заправляти різними соусами , рослинними оліями , майонезом і т.д. Розповімо про декілька варіантів приготування салатів зі свіжої капусти .

Салат зі свіжої капусти та огірків

Для того щоб приготувати салат зі свіжої капусти та огірків вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 500 грам ,
  • свіжі огірки – 2 – 3 штуки ,
  • олія оливкова – 3 ст. ложки ,
  • оцет бальзамічний – 2 ст. ложки ,
  • цукровий пісок – 1 ч. ложка ,
  • сіль – 1 ч. ложка .

Приготування

kapustka

Білокачанну капусту потрібно нашаткувати тонкими смужками.

Огірки слід порізати тонкими смужками або тонкими півкільцями. Капусту перекладаємо в глибоку чашку і поливаємо оцтом , додаємо сіль і цукровий пісок , потім злегка приминаємо руками. Після додаємо нарізані огірки і заправляємо салат оливковою олією. Перемішуємо і за смаком додаємо свіжу зелень.

salat

Салат з капусти з болгарським перцем і морквою

Інгредієнти для приготування салату:

  • капуста білокачанна – 0,5 кг ,
  • морква – 2 – 3 штуки ,
  • болгарський перець (кольоровий) – 2 штуки ,
  • цибуля ріпчаста – 1 штука ,
  • цукровий пісок – 1 ч. ложка ,
  • сіль – 0,5 ч. ложки ,
  • оцет ( 70 %) – 0,5 ч. ложки ,
  • рослинне масло (нерафіноване ) .

Приготування салату

Для початку потрібно нашаткувати капусту тонко . Потім очищаємо моркву і натираємо на тертці для корейських салатів. Болгарський перець промиваємо , видаляємо насіння і плодоніжку , потім нарізаємо тонкими смужками. Цибулю ріпчасту очищаємо і нарізаємо тонкими півкільцями.

Капусту , цибулю та моркву перекладаємо в чашку , додаємо цукровий пісок , сіль і оцет , потім приминаємо злегка руками. Після додаємо болгарський перець і за бажанням посічену свіжу зелень. Перемішуємо і заправляємо салат рослинною нерафінованою олією . Ще раз перемішуємо і подаємо на стіл.

Приємного вам апетиту!

 

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.