Інгредієнти:
- 1 упаковка молодого шпинату;
- 2-3 філе стегенець курчати без шкіри;
- 50 г самого дрібного ізюму;
- 50 г сушеної журавлини;
- 1 середня молода морквина;
- 50 г несмаженого фундука;
- 1 ст. л. гірчиці із зернятками;
- 100 мл свіжого апельсинового соку;
- оливкова олія;
- сіль, мелений чорний перець.
Як приготувати.
Відріжте шматок фольги 50×40 см. Змастіть її в центрі маслом, присипте сіллю і перцем. Обваляйте стегенця курчати в цьому маслі, посипте родзинками і журавлиною, полийте 4 ст. л. апельсинового соку. Краї фольги з’єднайте і міцно закріпіть. Покладіть «конверт» що вийшов на грати в розігріту до 200 ° С духовку і запікайте 10 хв.
Одночасно поставте в духовку деко з насипаним рівним шаром фундуком. Фундук вийміть через 5 хв. і зсипте в рушник. Потріть горіхи один про одного, щоб позбутися від лушпиння.
Після 10 хв., Потрібних для курчати, вимкніть духовку і остудіть її в ній, 30 хв. Горіхи порубати.
З «конверта» злийте сік в мисочку. М’ясо наріжте смужками, моркву – кружальцями. Ізюм та журавлину відставте.
У мисочку з соком від запікання влийте апельсиновий сік що залишився, додайте гірчицю, сіль і перець. Перемішуючи, влийте приблизно 80 мл олії.
Змішайте шпинат з морквою і половиною заправки, розкладіть по тарілках. Зверху викладіть м’ясо і сухофрукти, полийте заправкою що залишилася, посипте горіхами і подавайте.
Смачного!