Салат з креветками, рисом та кукурудзою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат з креветками, рисом та кукурудзою

Все більше і більше рецептів з’являється на кулінарних сторінках Інтернету і друкованих видань. Все багатші і різноманітні варіанти приготування різних апетитних страв! Все частіше зустрічаються інгредієнти, про які ще деякий час назад ми і знати-не знали … Звичайно, святковий стіл завжди хочеться прикрасити чимось новеньким і смачним, однак для цього зовсім не обов’язково вдаватися до допомоги нинішніх шеф-кухарів і прагнути відтворити шедевр з якимись вишуканими складовими! Цілком достатньо взяти кілька давно знайомих, улюблених продуктів і перетворити їх в чудове частування! Наприклад, приготувати салат з креветками, рисом і кукурудзою!

Щоб приготувати салат з креветками, рисом і кукурудзою, вам знадобиться:

  • креветки очищені – 350 г
  • консервована кукурудза – 1 банка
  • відварений рис – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • свіжий кріп – 1 пучок
  • майонез – 200 г
  • чорний мелений перець – за смаком
  • сіль – за смаком

Як приготувати салат з креветками, рисом і кукурудзою:

1. Рис перебрати, промити, відварити в підсоленій воді до готовності і остудити. Прошу звернути увагу на те, що в переліку інгредієнтів, необхідних для приготування салату, зазначено кількість вже готового продукту.

2. Очищені креветки помістити в каструлю з киплячою, трохи підсоленою водою і відварити до готовності (протягом 2-3 хвилин). Відкинути креветки на друшляк і залишити на деякий час, щоб стекли надлишки рідини.

3. Відкрити баночку з консервованою кукурудзою, злити рідину. Як варіант, кукурудзу можна просто відкинути на сито або друшляк з дрібними отворами.

4. Ріпчасту цибулю очистити від лушпиння, вимити, обсушити, нарізати дрібними кубиками.

5. Свіжий кріп промити під проточною водою, злегка струсити, щоб обсушити, потім дрібно порубати ножем. Кілька гілочок зелені можна залишити для прикраси салату.

6. Відварений рис, креветки, консервовану кукурудзу, цибулю і кріп помістити в миску, посолити і поперчити за смаком, заправити майонезом. Ретельно перемішати всі інгредієнти.

7. Готову страву перекласти в салатник, прикрасити зеленню і подати на стіл.

Для того, щоб м’ясо креветок вийшло більш смачним і ароматним, в процесі варіння можна покласти в каструлю кілька горошин запашного перцю або пару лаврових листочків. Салат з креветками, рисом і кукурудзою можна подати на стіл як у великому салатнику, так і порційно – в скляних піалках, креманках або низьких стаканах з широким дном. В останньому випадку, кожну порцію салату можна прикрасити спіральками з лимонної шкірки і 1-2 вареними креветками.

Смачного вам і вашим гостям!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.