Салат з курячою печінкою і бальзамічною заправкою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Чудовий смачний салат, поєднання продуктів в якому комусь може здатися незвичним. Хоча медовою заправкою, напевно, вже досить складно здивувати. Цей салат можна сміливо подавати в якості основної страви в літню спеку.

Помідори черрі у складі відмінно замінюються звичайними стиглими помідорами, а курячі яйця можна за бажанням замінити на перепелині.
Інгредієнти на 4 порції:

  • 150 г зеленої стручкової квасолі
  • 300 г курячої печінки
  • 4 яйця, зварених круто
  • 400 г помідорів чері або 4 невеликих звичайних помідора
  • 150 г салату (у мене романо)

Для заправки:

  • 1 ст.л. зернистої гірчиці
  • 2 ст.л. бальзамічного оцту
  • 3 ст.л. оливкової олії першого холодного віджиму
  • 1 ст.л. рідкого меду
  • сіль і перець за смаком

Для сирних чіпсів:

  • 20 г пармезану, грана падано, джугаса або іншого аналогічного твердого сиру

salat-s-kurinoi-pecheniu-i-medovoi-zapravkoi-1
Готуємо чіпси. Для цього на середньому вогні розігріваємо суху сковороду і насипаємо на неї не дуже тонким шаром натертий на дрібній тертці сир. Як тільки сир подплавиться, знімаємо сковороду з вогні і акуратно знімаємо чіпси з сковороди.
salat-s-kurinoi-pecheniu-i-medovoi-zapravkoi-5
Кладемо на тарілку і відставляємо в сторону.
З курячої печінки зрізаємо плівки. Нарізаємо на невеликі шматки, солимо і перчимо. Обсмажуємо до готовності на середньому вогні на рослинній олії, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на тарілку.
kurinaya-pechen-s-gorchichno-slivochnym-sousom-2


Квасолю обсмажуємо до готовності на рослинній олії.
salat-s-kurinoi-pecheniu-i-medovoi-zapravkoi-3
Помидорки розрізаємо на 2-4 частини (або на 8 часточок, якщо помідори великі), яйця нарізаємо скибочками.
Для заправки кладемо всі інгредієнти в миску і збиваємо виделкою до отримання емульсії. 4 ч.л. заправки відливаємо в окремий посуд.
salat-s-kurinoi-pecheniu-i-medovoi-zapravkoi-2
Кладемо заправку в миску з салатом і добре перемішуємо. Ділимо салатні листя між чотирма порційними тарілками. Зверху укладаємо нарізану на скибочки обсмажену печінку, помідори, яйця і квасолю. Поливаємо кожну порцію 1 ч.л. відкладеної заправки, прикрашаємо четвертинкою сирної чіпси і подаємо.
salat-s-kurinoi-pecheniu-i-medovoi-zapravkoi
Смачного!
P.S. Тарілка на фото змазана пропареним бальзамічним оцтом за допомогою кулінарної кисті.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!