Чудовий смачний салат, поєднання продуктів в якому комусь може здатися незвичним. Хоча медовою заправкою, напевно, вже досить складно здивувати. Цей салат можна сміливо подавати в якості основної страви в літню спеку.
Помідори черрі у складі відмінно замінюються звичайними стиглими помідорами, а курячі яйця можна за бажанням замінити на перепелині.
Інгредієнти на 4 порції:
- 150 г зеленої стручкової квасолі
- 300 г курячої печінки
- 4 яйця, зварених круто
- 400 г помідорів чері або 4 невеликих звичайних помідора
- 150 г салату (у мене романо)
Для заправки:
- 1 ст.л. зернистої гірчиці
- 2 ст.л. бальзамічного оцту
- 3 ст.л. оливкової олії першого холодного віджиму
- 1 ст.л. рідкого меду
- сіль і перець за смаком
Для сирних чіпсів:
- 20 г пармезану, грана падано, джугаса або іншого аналогічного твердого сиру
Готуємо чіпси. Для цього на середньому вогні розігріваємо суху сковороду і насипаємо на неї не дуже тонким шаром натертий на дрібній тертці сир. Як тільки сир подплавиться, знімаємо сковороду з вогні і акуратно знімаємо чіпси з сковороди.
Кладемо на тарілку і відставляємо в сторону.
З курячої печінки зрізаємо плівки. Нарізаємо на невеликі шматки, солимо і перчимо. Обсмажуємо до готовності на середньому вогні на рослинній олії, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Перекладаємо на тарілку.
Квасолю обсмажуємо до готовності на рослинній олії.
Помидорки розрізаємо на 2-4 частини (або на 8 часточок, якщо помідори великі), яйця нарізаємо скибочками.
Для заправки кладемо всі інгредієнти в миску і збиваємо виделкою до отримання емульсії. 4 ч.л. заправки відливаємо в окремий посуд.
Кладемо заправку в миску з салатом і добре перемішуємо. Ділимо салатні листя між чотирма порційними тарілками. Зверху укладаємо нарізану на скибочки обсмажену печінку, помідори, яйця і квасолю. Поливаємо кожну порцію 1 ч.л. відкладеної заправки, прикрашаємо четвертинкою сирної чіпси і подаємо.
Смачного!
P.S. Тарілка на фото змазана пропареним бальзамічним оцтом за допомогою кулінарної кисті.