Печінка тріски це прекрасний інгредієнт для приготування салатів для святкового столу. Салат з печінки тріски виходить не тільки смачним , але ще і дуже ситним , а при правильній та красивій подачі він може перетворитися на справжню прикрасу святкового застілля.
Для того щоб приготувати салат з печінки тріски вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- печінка тріски в олії – 1 банка ,
- яйця курячі ( варені) – 4 штуки ,
- свіжий огірок – 1 штука ,
- свіжі помідори ( великі) – 4 штуки ,
- зелена цибуля – 0,5 пучка ,
- свіжа зелень кропу і петрушки по 0,5 пучка ,
- лимонний сік – 2 ст. ложки ,
- сіль і перець за смаком ,
- майонез – 50 грам .
Правильне приготування салату з печінки тріски в помідорах
Для початку підготуємо помідори , в яких будемо подавати наш салат. Для цього помідори промиваємо і акуратно зрізаємо капелюшок. Потім за допомогою маленької ложечки виймаємо м’якоть з помідора . Таким чином , ви отримаєте акуратні чашечки для салату.
Далі займемося приготуванням салату.
Відварюємо курячі яйця і очищаємо їх. Потім рубаємо дрібним кубиком .
Свіжу зелень цибулі також потрібно промити , і потім пір’я потрібно нарубати дрібно .
Свіжий огірок промиваємо і ріжемо дрібним кубиком .
Відкривши баночку з печінкою тріски , витягаємо її з масла , масло залишаємо для заправки салату. Печінку розминаємо за допомогою виделки. Потім змішуємо всі інгредієнти : яйця, зелену цибулю , огірок , печінка тріски .
Свіжу зелень петрушки і кропу потрібно промити і злегка струснути для того щоб видалити надлишки рідини. Потім рубаємо зелень дрібно .
Для заправки масло , в якому була печінка тріски , змішуємо з лимонним соком , сіллю і перцем. Потім отриманою заправкою поливаємо салат. Перемішуємо і прибираємо в холодильник хвилин на 45 – 60.
Перед подачею на стіл розкладаємо салат у підготовлені чашечки з помідорів і прикрашаємо свіжою зеленню.
Приємного вам апетиту і з наступаючим Новим роком вас !